Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 1500 οι νεκροί – Το δράμα των γιατρών στην Ουχάν (video)

Συνεχίζει να «δολοφονεί» ο κορονοϊός, καθώς στοίχισε τη ζωή σε άλλους 143 ανθρώπους την Παρασκευή (14/02), αυξάνοντας το σύνολο των θανάτων στην ηπειρωτική Κίνα σε 1.523, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Σάββατο (15/02) η Εθνική Επιτροπή Υγείας. Δράμα ζουν οι γιατροί της Ουχάν, καθώς τους στέλνουν να πολεμήσουν τον θανατηφόρο ιό «γυμνοί»…

Η συντριπτική πλειονότητα των νέων θανάτων (139) καταγράφηκε στην επαρχία

Χουμπέι, εστία της επιδημίας στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Σε όλη την κινεζική επικράτεια, εντοπίστηκαν 2.641 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού, τα 2.42ο επίσης στη Χουμπέι. Το σύνολο των ανθρώπων που μολύνθηκαν έφθασε τους 66.492 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (14/02).

Πεκίνο: Καραντίνα δύο εβδομάδων για όσους επιστρέφουν στην πόλη

Στο μεταξύ το Πεκίνο διέταξε όσους επιστρέφουν στην πόλη από διακοπές να θέτουν εαυτούς σε καραντίνα για δύο εβδομάδες σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Η κρατική εφημερίδα «Beijing Daily» αναφέρει ότι όσοι αρνηθούν να υπακούσουν στις εντολές της κυβέρνησης θα τιμωρηθούν, αν και δεν κατέστη σαφές αν το μέτρο θα αφορά άτομα που δεν κατοικούν στην πρωτεύουσα της Κίνας ή αλλοδαπούς που καταφθάνουν από το εξωτερικό,

La cifra de víctimas por coronavirus se acerca a las 1500 https://t.co/9h7GMOwga4 pic.twitter.com/53GznIFRC1

Antena 3 Internac. (@antena3int) February 14, 2020

«Από τούδε και στο εξής, όλοι όσοι επέστρεψαν στο Πεκίνο πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους ή να ενταχθούν σε ομάδες παρακολούθησης για 14 ημέρες μετά την άφιξή τους», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αρμόδια Αρχή πρόληψης μετάδοσης του κορονοϊού και συνεχίζει: «Όσοι αρνούνται να συμμορφωθούν θα θεωρηθούν υπόλογοι απέναντι στο νόμο».

Η Ταϊλάνδη ανακοινώνει νέο κρούσμα – Στέλεχος του υγειονομικού προσωπικού μολύνθηκε αφού ήρθε σε επαφή με ασθενή

Η Ταϊλάνδη κατέγραψε ένα νέο κρούσμα του κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα σε 34 από τον Ιανουάριο, δήλωσε το Σάββατο (15/04) αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται για μια 35χρονη, μέλος του υγειονομικού προσωπικού, που μολύνθηκε αφού ήρθε σε επαφή σε ασθενή, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Ελέγχου Λοιμώξεων σε συνέντευξη Τύπου. Δεκατέσσερις άνθρωποι έχουν αναρρώσει και έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους. Μέχρι στιγμής η Ταϊλάνδη δεν έχει καταγράψει θανάτους.

Watch | #Coronavirus death toll crosses 1500-mark

143 new deaths reported across #China@akankshaswarups elucidates pic.twitter.com/tXIcx4Q7V5

— WION (@WIONews) February 15, 2020

Ιάπωνας βρέθηκε θετικός στον νέο ιό αφού επισκέφθηκε τη Χαβάη

Οι υγειονομικές αρχές της Χαβάης ξεκίνησαν το Σάββατο (15/02) έρευνα αναζητώντας οποιοδήποτε πιθανόν είχε στενή επαφή με τον Ιάπωνα τουρίστα που ασθένησε στο νησί Ουάχου και βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό λίγο καιρό αφού επέστρεψε στην πατρίδα του.

Το κρούσμα αυτό ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στη Χονολουλού από τον κυβερνήτη Ντέιβιντ Ίγκε και υψηλόβαθμους αξιωματούχους των κρατικών υπηρεσιών υγείας, που δήλωσαν πως ο άνδρας εκτιμάται ότι είχε μολυνθεί στην Ιαπωνία πριν ξεκινήσει το ταξίδι του, ή ενώ μετέβαινε στη Χαβάη.

Η υπόθεση αυτή βασίζεται στην περίοδο επώασης των 14 ημερών του ιού και στο γεγονός ότι ο άνδρας εμφάνισε συμπτώματα, ενώ βρισκόταν λιγότερο από μία εβδομάδα στη Χαβάη, εξήγησαν οι κρατικοί αξιωματούχοι.

Ο ασθενής και η σύζυγός του επισκέφθηκαν το νησί του Μάουι από την 28η Ιανουαρίου έως την 3η Φεβρουαρίου και στη συνέχεια ταξίδεψαν στο Ουάχου, όπου έμειναν έως την 7η Φεβρουαρίου οπότε και πέταξαν για την πατρίδα τους, στην επαρχία Αϊτσί στην κεντρική Ιαπωνία, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Ο άνδρας δεν εμφάνισε συμπτώματα παρά αφότου έφθασε στο Ουάχου, όταν παρουσίασε συμπτώματα παρόμοια με αυτά ενός απλού κρυολογήματος χωρίς όμως πυρετό, σύμφωνα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας της πολιτείας Δρ. Μπρους Άντερσον. Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν ο άνδρας επέστρεψε στην Ιαπωνία, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και διενεργήθηκαν οι απαραίτητοι εργαστηριακοί έλεγχοι για τον κοροναϊό αφού πήγε στο νοσοκομείο.

«Πράγματι πιστεύουμε ότι αυτό είναι μια σοβαρή ανησυχία και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το σενάριο αυτό είναι ακριβώς για το οποίο προετοιμαζόμαστε και είμαστε έτοιμοι για αυτό», δήλωσε ο κυβερνήτης.

Η πλέον επείγουσα ενέργεια είναι να εντοπιστούν και να ταυτοποιηθούν τα άτομα που είχαν σε στενή επαφή στον ίδιο χώρο με τον Ιάπωνα, αφού άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα στο Ουάχου, δήλωσε η Δρ. Σάρα Παρκ, η επικεφαλής επιδημιολόγος της πολιτείας. Συνεχίζει να υπάρχει, ωστόσο, ασάφεια για το ακριβές δρομολόγιο του ταξιδιού του Ιάπωνα, δήλωσε ο Δρ. Άντερσον, προσθέτοντας ότι ο άνδρας ζήτησε ιατρική βοήθεια μόνο αφού επέστρεψε στην Ιαπωνία.

Le coronavirus fait plus de 1500 morts en Chine https://t.co/UDyJrSKIPX

— Le HuffPost (@LeHuffPost) February 15, 2020


Οι χώρες και οι περιοχές που πλήττονται

Ακολουθεί κατάλογος των χωρών και των περιοχών που έχουν ανακοινώσει τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού που άρχισε να εξαπλώνεται από την κινεζική πόλη Ουχάν, όπου εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο.

Πέραν της ηπειρωτικής Κίνας, του Μακάο και του Χονγκ Κονγκ, έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 600 κρούσματα μόλυνσης από τον COVID-19 σε τριάντα χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένης, για πρώτη φορά, της αφρικανικής ηπείρου.

Κίνα

Πάνω από 66.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό στην ηπειρωτική Κίνα. Ο αριθμός αυξήθηκε αλματωδώς μετά την αλλαγή της μεθόδου εντοπισμού των κρουσμάτων, που οδήγησε σε «διπλές καταχωρίσεις». Ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας στην ηπειρωτική Κίνα (πλην Χονγκ Κονγκ και Μακάο) ανερχόταν σε 1.523.

Στην πλειονότητά τους οι θάνατοι καταγράφονται στην επαρχία Χουμπέι, εστία της επιδημίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν. Ο αριθμός αυτός έχει πλέον ξεπεράσει κατά πολύ εκείνον των θυμάτων του κορονοϊού που προκαλούσε το Σύνδρομο Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (ΣΟΑΣ), που είχε ανέλθει σε 774 παγκοσμίως την περίοδο 2002-2003, ανάμεσά τους 349 στην ηπειρωτική Κίνα και 299 στο Χονγκ Κονγκ.

Ένας άνθρωπος πέθανε στην αυτόνομη περιοχή του Χονγκ Κονγκ, όπου έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 56 κρούσματα. Δέκα κρούσματα έχουν αναφερθεί στην αυτόνομη περιοχή του Μακάο.

Il bilancio dei morti per #Coronavirus supera quota 1500 https://t.co/1fo16A0aKk #agi

— Agi Agenzia Italia (@Agenzia_Italia) February 15, 2020


Ασία – Ειρηνικός
Ανατολική Ασία
Νότια Κορέα
28 κρούσματα.
Ιαπωνία
32 κρούσματα, ανάμεσά τους ένα θανατηφόρο. Συν τουλάχιστον 218 πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που παραμένει αγκυροβολημένο και σε καραντίνα στα ανοικτά του λιμένα της Γιοκοχάμας. Ένας αξιωματικός καραντίνας έχει επίσης μολυνθεί.
Ταϊβάν
33 κρούσματα.

Νοτιοανατολική Ασία
Καμπότζη
Ένα κρούσμα.
Μαλαισία
19 κρούσματα.
Φιλιππίνες
Τρία κρούσματα, ανάμεσά τους ένα θανατηφόρο στη Μανίλα. Επρόκειτο για Κινέζο που καταγόταν από την Ουχάν. Επρόκειτο για τον πρώτο θάνατο εξαιτίας του COVID-19 εκτός Κίνας.
Σιγκαπούρη
67 κρούσματα.
Ταϊλάνδη
33 κρούσματα.
Βιετνάμ
15 κρούσματα. Η Σον Λόι, πόλη 10.000 κατοίκων κοντά στο Ανόι, τέθηκε σε καραντίνα την Πέμπτη (13/02), εξέλιξη χωρίς προηγούμενο στη χώρα.

Νότια Ασία
Ινδία
Τρία κρούσματα.
Νεπάλ
Ένα κρούσμα.
Σρι Λάνκα
Ένα κρούσμα.
Αυστραλία
15 κρούσματα.

Coronavirus, in Cina più di 1500 morti e 60 mila contagiati https://t.co/9Dcwn8nAl2 via @repubblica

— Tenera Valse (@TeneraValse) February 15, 2020

Αμερική
Καναδάς
Επτά κρούσματα.
ΗΠΑ
Δεκαπέντε κρούσματα. Ένας αμερικανός πολίτης υπέκυψε στην Ουχάν.

Ευρώπη
Ευρωπαϊκή Ένωση
Γερμανία
16 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων δύο ανθρώπων που επαναπατρίστηκαν από την Ουχάν.
Γαλλία
11 κρούσματα.
Ιταλία
Τρία κρούσματα.
Ισπανία
Δύο κρούσματα. Ο ένας ασθενής έλαβε εξιτήριο.
Βέλγιο
Ένα κρούσμα.
Φινλανδία
Ένα κρούσμα.
Σουηδία
Ένα κρούσμα.

Κράτη εκτός ΕΕ
Ηνωμένο Βασίλειο
9 κρούσματα.
Ρωσία
2 κρούσματα. Οι ασθενείς έχουν βγει από το νοσοκομείο.

Μέση Ανατολή
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Οκτώ κρούσματα.

Αφρική
Αίγυπτος
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη 14η Φεβρουαρίου ότι κατέγραψε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του COVID-19 στην αφρικανική ήπειρο.

Coronavirus tutte le notizie della notte: oltre 1500 morti e 65mila contagiati. Primo caso in Africa. Niccolò in volo verso l’Italia – #Coronavirus #tutte #notizie #della https://t.co/23fqp9CkH6

— Zazoom Social News (@zazoomblog) February 15, 2020

Το δράμα των γιατρών στην Ουχάν

Την ίδια ώρα σοκάρουν οι μαρτυρίες των γιατρών στα νοσοκομεία της Ουχάν, καθώς χρειάζονται 59.600 στολές την ημέρα κι έχουν μόνο 18.500. Επίσης, απαιτούνται 119.000 μάσκες και έχουν 62.200, ενώ οι γιατροί αναγκάζονται να φοράνε πολλές ώρες ή πολλές φορές την ίδια στολή με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν και οι ίδιοι.

Μοιραία, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της πόλης κινδυνεύουν να προσβληθούν από τον ιό περισσότερο απ’ οποιονδήποτε άλλο. Μόνο να σκεφτεί κανείς ότι η πόλη έχει τον πιο βαρύ απολογισμό ήδη: το 74% των νεκρών από τη νόσο παγκοσμίως και το 43% όλων αυτών που έχουν νοσήσει εκεί.

A view from one of the the hospitals in Wuhan, China. Retweet to share with others #china #Coronavius #wuhan #corona #death #CoronavirusOutbreak #coronavirus pic.twitter.com/F8fNYKkeCE

— leaks (@leakednew) February 13, 2020

Ο θάνατος του γιατρού Λι Ουενλιάνγκ, που πρώτου που σήμανε συναγερμό για τον κορονοϊό αλλά τον επέπληξαν πριν τον ακούσουν, φαίνεται ότι είναι η κορυφή του παγόβουνου. Γιατί οι συνθήκες υπό τις οποίες αναγκάζονται να δουλεύουν οι γιατροί στη Ουχάν ξεπερνούν ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.

«Για να εξοικονομήσουν προστατευτικές στολές, συνάδελφοι αλλάζουν μόνον μία φορά στις τέσσερις, έξι, ακόμη και στις οκτώ ώρες», δήλωσε μια γιατρός στο AFP. Εργάζεται για μεγάλο νοσοκομείο που έχει επιφορτιστεί με την υποδοχή των ασθενών, που έχουν προσβληθεί σοβαρά από πνευμονία.

«Όλη αυτή την ώρα, οι συνάδελφοι δεν μπορούν ούτε να φάνε ούτε να πιουν ούτε να πάνε στην τουαλέτα», διευκρινίζει η ίδια, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί από φόβο ενδεχόμενων αντιποίνων. Διότι οι πρώτες καρατομήσεις έχουν ήδη γίνει. Και δεν θα είναι οι μόνες…

#Coronavirus: Close to 1500 dead, 67,000 infected #China pic.twitter.com/00LmE2dNP9

— editorji (@editorji) February 14, 2020


Ορισμένοι φορούν πάνες ακράτειας ενηλίκων για τις πολλές ώρες υπηρεσίας τους, παραδέχθηκε η Εθνική Επιτροπή Υγείας. Από τις 59.900 προστατευτικές στολές που χρειάζονται την ημέρα, οι γιατροί και οι νοσηλευτές της Ουχάν έχουν μόνο 18.500, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Xου Γιαμπό. Το ίδιο ισχύει και για τις μάσκες N95, που προστατεύουν από τον νέο κοροναϊό: χρειάζονται 119.000 ημερησίως, αλλά έχουν στην διάθεσή τους μόνον 62.200.

«Ακόμη κι αν παίρνουν περισσότερες μάσκες, ο αριθμός των ασθενών αυξάνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα. Χωρίς όμως N95, οφείλουν να χρησιμοποιούν N90, που δεν φιλτράρουν τόσο πολύ τον αέρα, ή απλές χειρουργικές μάσκες», εξηγεί η γιατρός.

Υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι… «Με επιπλέον προμήθειες σε εξοπλισμό προστασίας, θα μπορούσαν να ανοίξουν περισσότερα κρεβάτια», καθώς θα μπορούσαν να κινητοποιηθούν περισσότεροι γιατροί.

Kumpulan pertama pesakit Covid-19 Hospital Huoshenshan dibenar pulang

Berita terkini berkaitan koronavirus di https://t.co/iWqFUpg1VH

Muzik: https://t.co/fTFV4XNboJ
Video: Xinhua News#sinarharian #coronavirus #China #CoronovirusOutbreak #wuhan #koronavirus #2019nCoV #covid19 pic.twitter.com/6vQR7W5fdF

— Sinar Harian (@SinarOnline) February 15, 2020


Σημειώστε ότι σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην αμερικανική ιατρική επιθεώρηση Jama, 40 μολύνθηκαν σε ένα νοσοκομείο της πόλης. Οπότε γίνεται αντιληπτό, πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος που διατρέχουν γιατροί και νοσηλευτές στη Ουχάν.

«Σε μας υπάρχουν περίπου 17 γιατροί που υπάρχει υποψία ότι έχουν προσβληθεί», δήλωσε γιατρός μικρού συνοικιακού νοσοκομείου, ο οποίος, επίσης, ζήτησε να μην κατονομαστεί. Λόγω της έλλειψης, το προσωπικό αναγκάζεται να απολυμαίνει τις μάσκες, ακόμη και να φορά φόρμες εργασίας. «Όσοι από εμάς έχουν πυρετό τίθενται σε καραντίνα. Αλλά δεν επαρκούν αυτοί που εργάζονται. Ως εκ τούτου, αν έπειτα από επτά μέρες δεν έχεις πια πυρετό, το νοσοκομείο θα σε ωθήσει να ξαναπιάσεις δουλειά», αναφέρει ακόμα.

Η Σου Γιουάν, είναι Κινέζα που ζει στις ΗΠΑ. Είναι καθημερινά σε επαφή με πρώην συμφοιτητές της που έγιναν γιατροί ή νοσηλευτές στα νοσοκομεία Τονγκγί και Σιέχε, τα οποία δέχονται ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση.

La cifra de víctimas por coronavirus se acerca a las 1500 https://t.co/9h7GMOwga4 pic.twitter.com/53GznIFRC1

Antena 3 Internac. (@antena3int) February 14, 2020

Η Σου Γιουάν, η οποία ενημερώθηκε χάρη σε αυτούς «ήδη από τα τέλη Δεκεμβρίου» για την σοβαρότητα της επιδημίας, έχει δαπανήσει 4.600 ευρώ για την αγορά προστατευτικών στολών και την αποστολή τους στους φίλους της. «Ένας από αυτούς είναι αναγκασμένος να φοράει την ίδια πέντε συνεχόμενες μέρες. Κάθε μέρα, την καθαρίζει με απολυμαντικό μετά τη χρήση. Λέει ότι μπορεί να μην έχει πλέον καμία χρησιμότητα, αλλά ότι είναι καλύτερο από το τίποτα», τόνισε σε τηλεφωνική συνέντευξη στο «AFP».

«Αυτός μου έστειλε ένα βίντεο. Τον βλέπουμε σε ασθενοφόρο να πηγαίνει να βρει οκτώ ασθενείς που υπάρχει υποψία ότι έχουν προσβληθεί. Το φαντάζεστε να βρίσκεστε χωρίς επαρκή προστατευτική στολή με οκτώ πιθανές πηγές του ιού γύρω σας;», ανέφερε ακόμα…

Πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται τα νοσοκομεία στην Ουχάν για να συμβουλευθούν το ιατρικό προσωπικό. «Καλούνται σε ενίσχυση γιατροί όλων των ειδικοτήτων. Σε μια υπηρεσία, δέχονται 400 ασθενείς σε 8 ώρες», διηγείται γιατρός από τη Ουχάν που μίλησε, ανώνυμα, στο «AFP». Εκείνη δεν έχει ακόμη σταλεί επί του πεδίου, αλλά προετοιμάζεται για την κινητοποίησή της.

Coronavirus tutte le notizie della notte: oltre 1500 morti e 65mila contagiati. Primo caso in Africa. Niccolò in volo verso l’Italia – #Coronavirus #tutte #notizie #della https://t.co/A11XtgYkl7

— Zazoom Info (@zazoomnews) February 15, 2020

«Πολλοί συνάδελφοι αντιμετωπίζουν εξαιρετικά μεταδοτικές περιπτώσεις ασθενών, στις οποίες η εξέλιξη είναι ραγδαία και πεθαίνουν πολύ γρήγορα», εξηγεί η ίδια, υπογραμμίζοντας ότι το νοσοκομείο της παρέχει ψυχολογική υποστήριξη για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να καταρρεύσει το «εξουθενωμένο προσωπικό».

Επίσης, ορισμένοι νοσηλευτές θίγουν τις συνθήκες εργασίας τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή τα μέσα ενημέρωσης. Αλλά πολλοί φοβούνται να εκφραστούν, καθώς το Κομμουνιστικό Κόμμα παρακολουθεί και λογοκρίνει κάθε περιεχόμενο που μπορεί να τροφοδοτήσει τη δυσαρέσκεια.

Η επιδημία του κορονοϊού στην Κίνα «ίσως» προκαλέσει υποχώρηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ

Στο μεταξύ ο Λάρι Κάντλοου, σύμβουλος του Λευκού Οίκου για οικονομικά θέματα, επεσήμανε στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο «Fox Business», ότι το ξέσπασμα της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορωναϊός στην Κίνα θα μπορούσε «ίσως» να προκαλέσει μείωση που θα κυμαίνεται από το 0,2% ως το 0,3% του αμερικανικού ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο.

Selfless doctors make house calls for elderly that aren’t able to make it to hospital…#coronavirus #CoronavirusOutbreak #Wuhan #COVID19 #coronavirusaustralia #CoronaVirusCanada

— Satyna (@Satyna2) February 15, 2020

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP)

Πηγή: Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 1500 οι νεκροί – Το δράμα των γιατρών στην Ουχάν (video) - altsantiri

Keywords
κορονοϊός, δραμα, video, νεκροι, το νησι, χονγκ κονγκ, νέα, beijing, https, twitter, antena, february, watch, ιαπωνια, dei, italia, princess, africa, news, view, china, afp, τίθενται, ηπα, info, αεπ, fox, business, house, απε-μπε, reuters, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, μετρο, αιγυπτος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, γαλλια, 600 δις, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, antena, βιντεο, χωρες, αεπ, εθνικη, ηπα, θανατος, ιατρικη, κινα, νησι, πνευμονια, ωρα, africa, afp, dei, italia, news, reuters, αγορα, ανθρωπος, απε, απε-μπε, αραβικα, άφιξη, εβδομαδες, βοηθεια, γεγονος, γινει, γινεται, γιατροι, δικτυο, ευρω, υπαρχει, εβδομαδα, εμειναν, ενεργεια, εξελιξη, εξι, εξιτηριο, επτα, ερευνα, εστια, εφημεριδα, ζωη, χαβαη, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, υποθεση, ισχυει, κομμα, μειωση, νοσοκομεια, μπε, οκτω, πεθανε, πεκινο, πεμπτη, σαββατο, σεναριο, συνεχεια, σπιτι, σπιτια, τίθενται, τμημα, υπουργειο υγειας, συμπτωματα, φορα, χονγκ κονγκ, χονολουλου, ωρες, china, february, house, ηπειρο, https, χωρα, ιατρικο, info, υπουργειο, μελετη, μια φορα, νοσοκομειο, ομαδες, πηγες, princess, ταξιδι, τριαντα, θελω να, θεματα, υγειας, view
Τυχαία Θέματα