Λαβρόφ: Νέες διαβουλεύσεις με την Τουρκία για την Ιντλίμπ

Η Μόσχα και η Άγκυρα ετοιμάζουν μια νέα σειρά διαβουλεύσεων για την κατάσταση στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ αναμένεται και νέα συνάντηση των Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου θα μιλήσουν και για τη συμφωνία τους στο Σότσι για τη συγκεκριμένη περιοχή. Τότε που είχαν συμφωνήσει και για την απομάκρυνση των Κούρδων από την περιοχή.

«Αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται

μια νέα σειρά διαβουλεύσεων, η οποία ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να μας οδηγήσει σε μια συμφωνία για το πώς θα πετύχουμε, ώστε να υπάρξει πραγματικά μια ζώνη αποκλιμάκωσης και να μην επιχειρούν εκεί οι τρομοκράτες», δήλωσε ο Λαβρόφ.

US Statements on Possible Agreement With Terrorists in Syria Unacceptable – Lavrov: https://t.co/Gw7z4E6p10

Jewish Russophile (@JewRussophile) February 24, 2020


Παράλληλα ο Λαβρόφ, επεσήμανε ότι «κανένας και ποτέ δεν συμφώνησε στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν επιτευχθεί μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας, ότι δεν θα δίδονται στους τρομοκράτες απαντητικά πλήγματα, σε περίπτωση που θα επιχειρήσουν να δράσουν όπως άρχισαν να δρουν».

Υπενθυμίζεται ότι μαίνονται οι μάχες στη Συρία, με την Τουρκία να έχει απώλειες, αλλά και να εισβάλει στα βόρεια της χώρας με 50 τανκς.

Lavrov: Moskva i Ankara planiraju seriju razgovora o Idlibu https://t.co/TlzICPmles

Al Jazeera Balkans (@AJBalkans) February 24, 2020

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, TASS

Πηγή: Λαβρόφ: Νέες διαβουλεύσεις με την Τουρκία για την Ιντλίμπ - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα