Μεγάλη φωτιά στη Λέρο – Απεγκλωβίστηκαν 60 άτομα από την παραλία

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Μερικιά Λακκίου, στη Λέρο και κατακαίει το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού. Απεγκλωβίστηκαν 60 άτομα από την παραλία, σύμφωνα με πληροφορίες εκκενώνεται το νοσοκομείο.

Από τη φωτιά έχει κλείσει ο δρόμος προς την παραλία της περιοχής με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί στην παραλία 50-60 πολίτες. Δεν κινδύνεψε κανείς τους και τελικά μεταφέρθηκαν με σκάφος του Λιμενικού.

Ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Κόλλιας σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι γίνονται συντονισμένες κινήσεις, έτσι ώστε να τεθεί σε έλεγχο. Όπως αναφέρουν

οι αρχές δεν κινδυνεύει κανείς κάτοικος ή τουρίστας στο νησί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δόθηκε και εντολή εκκένωσης του Νοσοκομείου Λέρου. Προς το νησί κινείται οκταμελές πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ, που μεταβαίνει με ελικόπτερο Super Puma από την Αθήνα, κι ένα ελικόπτερο από τη Σάμο, ενώ σημειώνεται πως δεν απειλείται μέχρι ώρας κατοικημένη περιοχή.

Στο νησί υπηρετεί μόνο ένας εποχικός δασοπυροσβέστης. Στην κατάσβεση συνδράμουν τρεις υδροφόρες του Δήμου και του Πολεμικού Ναυτικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα