Μυστηριώδης… διαγραφή μηνυμάτων του Ζάκερμπεργκ – Τι φοβάται το Facebook;

Το Facebook διέγραψε μυστικά από το inbox παραληπτών μερικά από τα προσωπικά μηνύματα του Μαρκ Ζάκερμπεργκ υπό τον φόβο διαρροής ευαίσθητων δεδομένων.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, τρεις διαφορετικοί άνθρωποι ανέφεραν ότι μηνύματα που είχαν λάβει από τον Ζάκερμπεργκ είχαν μυστηριωδώς εξαφανιστεί από τo inbox τους, χωρίς οι παραλήπτες

να μπορούν να τα επαναφέρουν.

Σύμφωνα με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης η δυνατότητα αυτή υπάρχει από το 2014 για συγκεκριμένα άτομα, όταν μετά από επίθεση χάκερς διέρρευσαν διάφορα email της Sony Pictures.

Πάντως η διαγραφή μηνυμάτων από το inbox παραλήπτη στο Messenger δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τους όρους χρήσης. Ο καθένας μπορεί να διαγράψει τα μηνύματα που έχει στείλει, αλλά αυτά θα συνεχίσουν να υπάρχουν στο inbox του παραλήπτη.

Το Facebook υποστηρίζει ότι τα μηνύματα διαγράφηκαν καθώς υπήρχαν ανησυχίες που σχετίζοντας με την ασφάλεια, ενώ επισημαίνει ότι μετά το χακάρισμα των emails της Sony Pictures το 2014, η εταιρεία προχώρησε σε αλλαγές ώστε να προστατεύσει τα υψηλόβαθμα στελέχη της.

Σε αυτές τις αλλαγές περιλαμβάνεται και η περιορισμένη χρονικά διατήρηση των μηνυμάτων του Ζάκερμπεργκ στο Messenger.

Μετά το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων στην Cambridge Analytica και τις αποκαλύψεις ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης γνωρίζει τα πάντα για τους χρήστες, αποκαλύφθηκε ότι σκανάρει και το περιεχόμενο των προσωπικών μηνυμάτων που οι χρήστες στέλνουν στο Messenger, μπλοκάροντας ό,τι δεν συμφωνεί με τους κανόνες του μέσου.

Keywords
Τυχαία Θέματα