Νέο Audi RS3 Sportback: Ανανεωμένο και με 400 ίππους (video)

Πίσω από την εντυπωσιακή του εμφάνιση, το νέο Audi RS3 Sportback που συγκινεί όλους όσοι το βλέπουν, «φοράει» έναν ισχυρό κινητήρα παραγωγής 2.5 λίτρων TFSI.

Το αυτοκίνητο που μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του Sedan RS3 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, θα δώσει το «παρών» και στο Σαλόνι της Γενεύης, αποδίδει 400

ίππους, δηλαδή 33 ίππους περισσότερους από τον προηγούμενο κινητήρα, και είναι 26 κιλά ελαφρύτερο χάρη στο αλουμινένιο θαλάμου στροφάλων.

Η μέγιστη ροπή είναι 480 Nm και είναι διαθέσιμη από τις χαμηλές στροφές. Το RS3 Sportback από την στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ/ώρα χρειάζεται 4,1 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Για την καλύτερη προετοιμασία μίγματος, ο νέος 2.5 TFSI κινητήρας χρησιμοποιεί διπλή έγχυση στην πολλαπλή εισαγωγής και στους θαλάμους καύσης. Το RS3 Sportback χρειάζεται 8,3 λίτρα καυσίμου για να διανύσει 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων (CO2) είναι 189 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Το S tronic επτά ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη και με την quattro μόνιμη τετρακίνηση μεταφέρει τη δύναμη των πέντε κυλίνδρων στο δρόμο και του δίνει πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά και δύναμη.

Οι παραγγελίες για το Audi RS3 Sportback και το RS3 Sedan θα γίνονται δεκτές στην Ευρώπη από τον Απρίλιο 2017 και το λανσάρισμα στην αγορά είναι προγραμματισμένο να γίνει τον ερχόμενο Αύγουστο. Η τιμή της βασικής έκδοσης για το Audi RS3 Sportback θα ξεκινάει από τα 54.600 ευρώ και για το Audi RS3 Sedan από τα 55.900 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα