Ο Κουμουτσάκος απαντά για τα όσα έλεγε για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο (video)

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος υποχρεώθηκε μετά την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή και στα όσα έλεγε ο ίδιος το 2018, ως τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης μόνο στο Ιόνιο, ν’ απαντήσει.

Μόνο που οι απαντήσεις του δεν μπορεί να έπεισαν τους τηλεθεατές και τους παρευρισκόμενους.

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε μεταξύ άλλων πως είναι διαφορετικά τα γεωπολιτικά

δεδομένα σε σχέση με το 2018. Όπως είπε «σήμερα η Μεσόγειος βρίσκεται ένα στάδιο πριν την ανάφλεξή της, ενώ το 2018 δεν υπήρχε η καταπαραβίαση του διεθνούς δικαίου και βιασμού της γεωγραφίας, συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης».

Επίσης, όπως τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος «τότε δεν υπήρχαν οι συμφωνίες της Ελλάδας με Αίγυπτο και Ιταλία» υπογραμμίζοντας ότι “τώρα είναι διαφορετικά τα γεωπολιτικά δεδομένα σε σχέση με το 2018».

Χαρακτήρισε κρίσιμη και δύσκολη την απόφαση που πήρε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως «στο παρελθόν τα δεδομένα δεν ευνοούσαν μια τέτοια κίνηση, τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει, τόνισε». 

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επέκτασης των 12 μιλίων στο Αιγαίο, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σημείωσε πως αυτό θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα