Οι αγορές αποδομούν τη «γαλάζια» καταστροφολογία – Πέφτουν κι άλλο τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων

Την ώρα που η ΝΔ συνεχίζει να επιδίδεται σε ακατάσχετη καταστροφολογία σχετικά με την οικονομική πορεία της χώρας, τα δεδομένα που προκύπτουν από τις αγορές, όχι μόνο τη διαψεύδουν, αλλά φανερώνουν και την ανθεκτικότητα που παρουσιάζει η ομολογιακή αγορά της Ελλάδας, παρά τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup για μετάθεση της συζήτησης για την αποδέσμευση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα για τις 5 Απριλίου.

Αναλυτικότερα, η σημερινή πρεμιέρα για τη νέο 10ετες ομόλογο στην επίσημη διαπραγμάτευση, βρίσκει την έκδοση σε πτώση

πέντε μονάδων βάσης, φτάνοντας το 3,85% από το 3,90% που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα. Παράλληλα, το το 5ετές είναι στο 2,72% (μείωση 4% από χθες).

Η αγορά ουδεμία αμφισβήτηση έχει για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, επεσήμαιναν, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τραπεζικές πηγές, με τη, χαρακτηριστική, πρόσθετη διαπίστωση: «Οι αγορές μάς πηγαίνουν καλά».

Επιπλέον οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν στην επικοινωνία τους με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η αγορά είχε προεξοφλήσει τις προσεκτικές διατυπώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Παράλληλα, οι αγορές αποτιμούν θετικά τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της χώρας, ενώ είναι σε γνώση τους ότι πέραν της ρύθμισης χρέους και των καλυμμένων χρηματοδοτικών μας αναγκών, έχουμε αντλήσει ήδη μέσα στο πρώτο τρίμηνο το 71% των χρημάτων που σχεδιάζαμε να καλύψουμε ετησίως από τις αγορές.

Άλλωστε, η ιδιαίτερη θετική οικονομικά συγκυρία για την Ελλάδα, επισημάνθηκε από τους ευρωπαίους αξιωματούχους μετά το τέλος του χθεσινού Eurogroup, αλλά και από τη σημερινή έκθεση του ΔΝΤ (η πρώτη μετά την έξοδο από τα μνημόνια).

Keywords
Τυχαία Θέματα