Όνομα στα Σκόπια από 180 βουλευτές – Θα συμφωνήσει ο Κυριάκος με την παλιά πρόταση της Ντόρας;

Ενισχυμένη πλειοψηφία φαίνεται να προκρίνει η κυβέρνηση για το ΣκοπιανόΕυρωπαϊκή στήριξη για τις 180 ψήφουςΤι θα πράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Την απόλυτη προσήλωση αλλά και τη θέλησή της για επίτευξη συμφωνίας σχετικά με το ονοματολογικό για την ΠΓΔΜ καταδεικνύει η κίνηση της κυβέρνησης να ζητήσει την υπερψήφιση της όποιας συμφωνίας έρθει στη Βουλή με ενισχυμένη πλειοψηφία, 180 βουλευτές δηλαδή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα

της «Αυγής» που επικαλείται ανώτατες κυβερνητικές πηγές, το Μαξίμου έχει γίνει δέκτης καλοπροαίρετων εισηγήσεων και παραινέσεων να ζητήσει την υπερψήφιση τυχόν συμφωνίας για το «Μακεδονικό» με πλειοψηφία 180 βουλευτών. Κοινός παρονομαστής των εισηγήσεων αυτών είναι να πρόκειται για μια συμφωνία που θα έχει διάρκεια και σταθερότητα, η οποία θα διασφαλιστεί από την ευρύτερη πολιτική και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση.

Την ανάγκη υπερψήφισης της συμφωνίας με 180 βουλευτές φέρεται να υποστηρίζει η πλευρά του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι.

Τι θα πράξει ο Μητσοτάκης;

Κάτι τέτοιο σίγουρα προκαλεί ανησυχία στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας και στον Κυριάκο Μητσοτάκη αυτοπροσώπως, καθώς ο ίδιος έχει κάνει «παντιέρα» του το «καμία λύση τώρα» και με αυτό πορεύεται σταθερά, όσο κι αν φωνές εντός του κόμματός του κρίνουν ως αναγκαία την επίλυση του Σκοπιανού, ενός προβλήματος που σοβεί επί δεκαετίες.

Την ίδια στιγμή προβληματισμό προκαλεί και το ενδεχόμενο όνομα που πρόκειται να έρθει στο τραπέζι καθώς δεν αποκλείεται να πρόκειται για όνομα απόλυτα συγγενές με αυτό που είχε προτείνει στο Βουκουρέστι η Ντόρα Μπακογιάννη ως υπουργός Εξωτερικών. Σύνθετη ονομασία δηλαδή με γεωγραφικό προσδιορισμό, κάτι που τότε δεν είχε γίνει δεκτό τότε στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας.

Μπροστά σε αυτό τον πολιτικό γρίφο λοιπόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλείται να αποφασίσει τι θα πράξει, συνδέοντας το όνομά του με την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος ή την παρεμπόδισή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα