Πεσμένος… ο Νεϊμάρ 13 λεπτά και 50” – Ριβάλντο: Μην τους ακούς, συνέχισε να πέφτεις (εικόνες – video)

Ο Νεϊμάρ συνεχίζει να απασχολεί για τις… τούμπες του στο Μουντιάλ. Μετρήθηκε, μάλιστα, και ο χρόνος που ο βραζιλιάνος άσος είναι… πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο στα ματς της «σελεσάο» στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ έχει δεχτεί απίστευτο τρολάρισμα, και με τρελά βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Μετά τον Ρονάλντο (σ.σ. «φαινόμενο») στο πλευρό του Νεϊμάρ τάχθηκε και ο Ριβάλντο.

Συγκεκριμένα, ο ελβετικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RTS Sport μέτρησε τα λεπτά, όταν ο διάσημος Βραζιλιάνος έμεινε

στο χορτάρι μετά από ένα φάουλ στα τέσσερα παιχνίδια της εθνικής τους ομάδα που διεξήχθησαν μέχρι τώρα στο Μουντιάλ 2018. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό: 13 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα. Κάνοντας ένα γρήγορο υπολογισμό, μιλάμε για 207,5 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο ανά αγώνα. Στην κορυφή ο Νεϊμάρ έφτασε στην δεύτερη φάση με το Μεξικό, όπου παρέμεινε στο έδαφος για 5,5 λεπτά. Στην φάση που ο Λαγιούν του πάτησε το πόδι, το παιχνίδι σταμάτησε για σχεδόν 180 δευτερόλεπτα.

Από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Νεϊμάρ έχει υποστεί 23 φάουλ, μερικά από αυτά πολύ σκληρά, και αρκετά χαμηλά. Όπως είναι γνωστό επιστρέφει από έναν σοβαρό τραυματισμό στο δεξί του πόδι που τον κράτησε μακριά από τα γήπεδα από τα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά πάνω από όλα υπάρχει η τραυματική μνήμη πριν από τέσσερα χρόνια. Στη Βραζιλία, ο Νειμάρ τέθηκε εκτός μάχης στους προημιτελικούς από το άσχημο μαρκάρισμα του Κολομβιανού Καμίλο Ζουνίγκα, ένα χτύπημα στην πλάτη που του στοίχισε τον ημιτελικό ενάντια στη Γερμανία. Μια εμπειρία που ο Βραζιλιάνος δεν θέλει να επαναλάβει ακόμη και με το τίμημα της υπερβολής με θεατρικότητα.

Την ίδια ώρα, τoν Νειμάρ στήριξε ο Ριβάλντο για την κριτική που δέχεται πως εκβιάζει φάουλ, κάνοντας θέατρο. Ο «Ρίμπο» τού ζήτησε να συνεχίσει το παιχνίδι του, όπως ακριβώς το κάνει στο Μουντιάλ. «Νεϊμάρ, συνέχισε να παίζεις όπως πάντα και μην σε απασχολούν τα σχόλια που κάνουν άνθρωποι από άλλες εθνικές ομάδες, που έχουν ήδη γυρίσει στα σπίτια τους», είπε ο Ριβάλντο και συνέχισε: «Αν πρέπει να αποφύγεις έναν αντίπαλο, να το κάνεις. Αν πρέπει να πετύχεις ένα γκολ, να το πετύχεις. Αν πρέπει να πέσεις επειδή σου έγινε φάουλ, να πέσεις. Και αν πρέπει να κερδίσεις χρόνο μένοντας πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο, να το κάνεις. Επειδή όλοι κάνουν το ίδιο».

Ο Ρονάλντο υπέρ του Νεϊμάρ

Την Τετάρτη και ο Ρονάλντο υποστήριξε τον Νεϊμάρ, αναφέροντας ότι ο διεθνής αστέρας έχει πέσει θύμα των social media. Σε δηλώσεις του το «φαινόμενο» τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Νεϊμάρ μπορεί να κατεβάσει από τον θρόνο τους και τον Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο και να γίνει ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου. Σίγουρα το Μουντιάλ θα είναι ένας καθοριστικός παράγοντας γι’ αυτό, περισσότερο από τις υπόλοιπες διοργανώσεις. Δεν συμφωνώ με όσα λέγονται για τον Νεϊμάρ. Κάνει έξυπνες κινήσεις για να αμυνθεί από τα χτυπήματα που δέχεται και οι διαιτητές δεν τον προστατεύουν. Έχει τεράστιο ταλέντο. Και με μένα συνέβαινε το ίδιο, δεχόμουν πολλά σκληρά μαρκαρίσματα που έμεναν ατιμώρητα και αυτό δεν ήταν καλό. Τώρα ο Νεϊμάρ γίνεται θύμα μιας εκστρατείας στα social media και από ανθρώπους που τους αρέσει να τον έχουν ως στόχο».

Τέλος ο Οσκαρ Ραμίρες από τον πάγκο της Κόστα Ρίκα

Η εθνική της Κόστα Ρίκα απογοήτευσε τους φιλάθλους της και το αποτέλεσμα της παρουσίας της στο Μουντιάλ της Ρωσίας ήταν πολύ κατώτερο των προσδοκιών. Έτσι η διοίκηση της ομοσπονδίας της χώρας αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο με τον Οσκαρ Ραμίρες. Το συμβόλαιο του 53χρονου ομοσπονδιακού τεχνικού με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας της Καραϊβικής ολοκληρώθηκε και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν το ανανέωσε, αναζητώντας πλέον τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό.

Οργή πατέρα Ιγκουαΐν: Στον πάγκο 600 γκολ

Όλοι εναντίον του Σαμπάολι. Στην Αργεντινή διευρύνεται ο κατάλογος των κριτικών εις βάρος του ομοσπονδιακού εκλέκτορα, με τελευταίο «ομιλητή» τον Χόρχε Ιγκουαΐν, πατέρα του διεθνή επιθετικού της Γιουβέντους, Γκονσάλο.
Ο «El Pipa» ακόμη δεν έχει… χωνέψει τον αποκλεισμό του γιου του από το νοκ άουτ αγώνα εναντίον της Γαλλίας, μια επιλογή ακόμη πιο δύσκολο να γίνει κατανοητή αφού η μοναδική νίκη της «αλμπισελέστε» στο Παγκόσμιο Κύπελλο (εναντίον της Νιγηρίας) επιτεύχθηκε με τον «Pipita» δίπλα στον Λιονέλ Μέσι, από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού.

«Πραγματικά, δεν μπορώ να βρω μια λογική εξήγηση που να μπορεί να στηρίξει αυτή την απόφαση», δήλωσε ο πατήρ Ιγκουαΐν κατά τη διάρκεια του προγράμματος Animales Sueltos του σταθμού Canal America. «Δεν ξέρω γιατί παίξαμε χωρίς το νούμερο 9 ενάντια στη Γαλλία. Αυτός (ο Σαμπάολι) θα είχε τους λόγους του, αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο: έχεις δύο επιθετικούς που μαζί έχουν πετύχει 600 γκολ και δεν παίζει κανένας από τους δύο… Αν δεν σου αρέσει ο ένας, βάλε τουλάχιστον το άλλο».
Η αναφορά είχε να κάνει με τους Γκονσάλο Ιγκουαΐν και Σέρχιο Αγκουέρο, που μπήκαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα. «Ακόμη και η ανάπτυξη του παιχνιδιού δεν μας ευνοούσε. Ξεκινήσαμε με την ιδέα του “ψεύτικου” σέντερ φορ και τελειώσαμε με κεντρικό επιθετικό τον Έντσο Πέρες. Όλα αυτά μου φαίνονται τουλάχιστον παράξενα. Νομίζω ότι θα ήταν σωστό να βάλουμε στο γήπεδο έναν επιθετικό περισσότερο», πρόσθεσε ο πατέρας Ιγκουαΐν.
Εν τω μεταξύ, το μέλλον του Σαμπάολι παραμένει αβέβαιο. Οι οπαδοί της Αργεντινής ζητούν την απόλυσή του και την έλευση του Ντιέγκο Σιμεόνε, αλλά η Ομοσπονδία δεν φαίνεται διατεθειμένη να απαλλάξει τον ομοσπονδιακό εκλέκτορα από τα καθήκοντά του: στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την «Diario Ole», υπάρχει το πρόβλημα της ρήτρας των 20 εκατομμυρίων, ρήτρα που θα πληρώσει η AFA στον τεχνικό σε περίπτωση πρόωρης καταγγελίας της σύμβασης.
Μια… θωρακισμένη συμφωνία, λοιπόν, που αυτή τη στιγμή συγκρατεί τον Σαμπάολι στη θέση του. Εκτός και αν οι πιέσεις του Τύπου, οι οπαδοί και, πάνω απ΄ όλα, τα «φλεγόμενα» αποδυτήρια της Εθνικής ομάδας αναγκάσουν τον Σαμπάολι να κάνει ένα βήμα πίσω.

Οι Ιάπωνες θέλουν στον πάγκο τους τον Κλίνσμαν

Σύμφωνα με το «Sports Nippon», ο Γιούργκεν Κλίνσμαν φέρεται ως κορυφαίος υποψήφιος διάδοχος του Ακίρα Νισίνο για τον πάγκο της Ιαπωνίας. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι Ιάπωνες που αποκλείστηκαν από το Βέλγιο στην φάση των «16» στο Μουντιάλ της Ρωσίας, προσπαθούν να πείσουν τον Γερμανό προπονητή, που ήδη έχει καθίσει στους πάγκους των εθνικών ομάδων της χώρας του αλλά και των ΗΠΑ, να ξεκινήσει το νέο έργο στην Ιαπωνία.

ESPN: «Χωρίς Καβάνι η Ουρουγουάη με Γαλλία»

Το ESPN υπογραμμίζει με βεβαιότητα ότι ο Εντινσον Καβάνι θα χάσει την προημιτελική σύγκρουση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 εναντίον της Γαλλίας, προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή. Ο παίκτης υπέστη τραυματισμό στο αριστερό πόδι στην Πορτογαλία και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό νωρίς.
Η σχετική απόφαση λήφθηκε από τον Οσκαρ Ταμπάρες, μετά την απουσία του επιθετικού της Παρί ΣΖ από μία τρίτη διαδοχική προπόνησή την Τετάρτη. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Κριστιάν Στουάνι, είναι ο «εκλεκτός» για να βρεθεί δίπλα στον Λουίς Σουάρες εναντίον των Γάλλων. Υπενθυμίζεται ότι ο Καβάνι ήταν βασικός στους τέσσερις αγώνες που έδωσε η Ουρουγουάη έως τώρα στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν σημείωσε τρία γκολ, δύο από τα οποία κατά της Πορτογαλίας στη φάση των «16» (2-1).

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα