Πέταξαν ψηλά οι «Δικέφαλοι» – Θα κοντραριστούν με Μπενφίκα και Βίντι για να «κουνήσουν σεντόνι»

Ένα βήμα πιο κοντά στα «αστέρια» του Champions League βρίσκονται ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που κατάφεραν να υπερκεράσουν τα εμπόδια των Σέλτικ και Σπαρτάκ Μόσχας αντίστοιχα, και φλερτάρουν πλέον με τους «χρυσοφόρους» ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Τελευταίο «εμπόδιο» για τους «Δεικέφαλους» η Βίντι και η Μπενφίκα.

Ο «Δικέφαλος» αναδείχτηκε

απόψε ισόπαλος, με 0-0, στη Μόσχα, με τη Σπαρτάκ, στη ρεβάνς για τον γ’ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με την επική ανατροπή και τη νίκη του με 3-2, την περασμένη εβδομάδα στην Τούμπα, του έδωσε ο ποθητό εισιτήριο πρόκρισης.

Οι Θεσσαλονικείς αγωνίστηκαν από το 33′ με αριθμητικό πλεονέκτημα, λόγω αποβολής, από τους γηπεδούχους, του Λουίζ Αντριάνο.

Λίγη ώρα αργότερα, η ΑΕΚ νίκησε 2-1 τη Σέλτικ στη ρεβάνς ΟΑΚΑ και εξασφάλισε την πρόκριση στα play off του Champions League καθώς το πρώτο ματς είχε λήξει ισόπαλο 1-1. Ο Γκάλο στο 6΄ και ο Λιβάγια στο 50΄ πέτυχαν τα γκολ της Ενωσης που παρέμεινε αήττητη για 12ο διαδοχικό ευρωπαϊκό ματς και την επόμενη Τετάρτη (22/7) αντιμετωπίζει τη Βιντεότον στην Ουγγαρία στο πρώτο ματς των play off. Στόχος, η επιστροφή στα «αστέρια»… Το γκολ της πρωταθλήτριας Σκωτίας πέτυχε ο Σινκλέρ στο 79΄.

Τι έκαναν οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων

Έγιναν γνωστοί οι αντίπαλοί των ελληνικών ομάδων στα πλέι οφ. Η ΑΕΚ κοντράρεται με τη Βίντι, ενώ ο ΠΑΟΚ, θα έχει σαφώς δυσκολότερο έργο, κόντρα στην Μπενφίκα των Οδυσσέα Βλαχοδήμου και Ανδρέα Σάμαρη.

Η Μάλμε δεν τα κατάφερε στην έδρα της Βίντι που πήγε με την πλάτη στον τοίχο μετά το 1-1 στη Σουηδία. Αντίθετα, στην Τουρκία, η Μπενφίκα μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και πήρε την πρόκριση από τη Φενέρμπαχτσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα