Προκριματικά Euro 2020: Ζητούν αναβολή του αγώνα Γαλλίας – Τουρκίας λόγω Συρίας

Συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι για τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στη Γαλλία και την Τουρκία για τα προκριματικά του Euro-2020.

Γάλλοι πολιτικοί αλλά και πολίτες έχουν ζητήσει την αναβολή του ματς που είναι προγραμματισμένο για σήμερα (14/10), ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση του τουρκικού στρατού ενάντια στους Κούρδους της Συρίας

Στο μεταξύ ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν αποφάσισε να μην παρευρεθεί στον

ποδοσφαιρικό αγώνα, ενώ γάλλοι αξιωματούχοι σχεδιάζουν να ενισχύσουν απόψε τα μέτρα ασφαλείας.

«Δεν μπορούμε να υποδεχθούμε αξιοπρεπώς αύριο στο Σταντ ντε Φρανς αυτούς που χαιρετίζουν τη σφαγή των κούρδων συμμάχων μας!», έγραψε χθες, Κυριακή, το βράδυ στο Twitter ο βουλευτής του κεντροδεξιού κόμματος UDI Ζαν-Κριστόφ Λαγκάρντ, πρόεδρος της ομάδας μελετών για τους Κούρδους στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Ο Λαγκάρντ αναφερόταν στον στρατιωτικό χαιρετισμό που έκαναν τούρκοι ποδοσφαιριστές μετά τη νίκη τους εναντίον της Αλβανίας, σε ένδειξη υποστήριξης προς τους τούρκους στρατιώτες που συμμετέχουν στην επίθεση στη Συρία.

Οι τούρκοι υπουργοί Αθλητισμού και Δικαιοσύνης, καθώς και ο τούρκος πρεσβευτής στο Παρίσι, πρόκειται να παρακολουθήσουν το ματς από την εξέδρα των επισήμων του γηπέδου, σύμφωνα με τουρκική διπλωματική πηγή.

«Αυτό που συμβαίνει στη Συρία είναι ένα πράγμα, το ματς είναι ένα άλλο. Αν και μπορεί να υπάρξουν σ’ αυτό προκλήσεις, θα προσπαθήσουμε να τις αποφύγουμε», επιχείρησε να καθησυχάσει ο πρεσβευτής της Τουρκίας Ισμαήλ Χακί Μουσά όταν ερωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο για το ενδεχόμενο να υπάρξουν εντάσεις στο περιθώριο του ματς.

Πηγή: Προκριματικά Euro 2020: Ζητούν αναβολή του αγώνα Γαλλίας – Τουρκίας λόγω Συρίας - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα