Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση με μαχαίρι στη Μελβούρνη – Ένας νεκρός, δύο τραυματίες (video)

Ένας άντρας έβαλε φωτιά σε αυτοκίνητο και στη συνέχεια τραυμάτισε δύο ανθρώπους με μαχαίριΗ αυστραλιανή αστυνομία σημειώνει ότι δεν απειλείται η ασφάλεια του κοινού μετά την επίθεση αυτήΟ δράστης υπέκυψε στα τραύματά τουΗ επίθεση έλαβε χώρα σε κεντρικό δρόμο της αυστραλιανής πόλης

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον δύο τραυματίστηκαν έπειτα από την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε στη Μελβούρνη.

Η αστυνομία της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει την επίθεση ως τρομοκρατική και πρόσθεσε ότι αξιολογεί εκ νέου την ασφάλεια των επερχόμενων δημόσιων εκδηλώσεων υπό το φως

της επίθεσης αυτής.

Ωστόσο σε ανακοίνωσή της η αυστραλιανή αστυνομία σημειώνει ότι δεν απειλείται η ασφάλεια του κοινού μετά την επίθεση αυτή, αλλά η ίδια διεξάγει αντιτρομοκρατική έρευνα.

Η αστυνομία βρήκε φιάλες αερίου μέσα στο όχημα του υπόπτου.

Υπέκυψε στα τραύματά του ο δράστης

Ο δράστης της επίθεσης, τον οποίο πυροβόλησαν οι αστυνομικοί αφού τους απείλησε με μαχαίρι και βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση υπό αστυνομική φρούρηση σε νοσοκομείο της πόλης, υπέκυψε στα τραύματά του, προσθέτει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.

#Melbourne: Atacante muerto y dos policías heridos leves. pic.twitter.com/paBQlTYwLM

— eSpaiNews (@eSpaiNews) 9 Νοεμβρίου 2018

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο των social media ο άνδρας διακρίνεται να κρατά ένα μαχαίρι και να κατευθύνεται προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι στη συνέχεια καταφέρνουν να τον ακινητοποιήσουν.

@abcmelbourne #bourkest source from wechat pic.twitter.com/PiHjr6UzJ1

— windix (@windix) 9 Νοεμβρίου 2018

Αυτόπτης μάρτυρας, σύμφωνα με τον Guardian, αναφέρει: «Ακούσαμε εκρήξεις και ένα αυτοκίνητο πήρε φωτιά. Στη συνέχεια είδαμε την αστυνομία να έρχεται στο κατάστημα μας. Τους ρωτήσαμε τι συμβαίνει και δεν απάντησαν. Δεν αφήνουν κανέναν να πλησιάσει την περιοχή».

BREAKING: The area has been cordoned off and the public is urged to avoid Bourke St, Melbourne. Anyone with information or who witnessed the incident is asked to go to Melbourne West Police Station to make a statement.
Source: @windix / wechat pic.twitter.com/EM38fMERE6

— Kristina Costalos (@kcostalos) 9 Νοεμβρίου 2018

«Αρχικά η αστυνομία ειδοποιήθηκε για φωτιά σε αυτοκίνητο στην Μπερκ Στριτ. Αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί κοντά ανταποκρίθηκαν στο περιστατικό και όπως βγήκαν έξω από το όχημά τους ήρθαν αντιμέτωποι με έναν άνδρα που κρατούσε ένα μαχαίρι και τους απειλούσε», διευκρινίζει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Chaos in #bourkest as a guy seems to have set his car on fire then attacked police with a knife. Police response was swift and overwhelming. I heard at least one gunshot initially. pic.twitter.com/j5BB8VVehI

— Meegan May (@meegslouise) 9 Νοεμβρίου 2018

Η αστυνομία δεν αναζητά άλλους υπόπτους σε αυτό το στάδιο.

Holy shit, a car on fire in #Melbourne city pic.twitter.com/yIryxRRKK3

— sarah (@_sarah_sarah) 9 Νοεμβρίου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα