Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο η Μαρκέλλα – «Ύποπτοι όλοι μας» λέει ο αδερφός της (video)

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε η 10χρονη Μαρκέλλα, που μετά από 40 ώρες εξαφάνισης εντοπίστηκε το Σάββατο στις 8.40 π.μ. σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

Το κοριτσάκι αναμένεται ότι θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας της. Μέχρι στιγμής δεν φέρει εμφανείς κακώσεις, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει εάν έχει τραύματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μαρκέλλα είναι ακόμη σοκαρισμένη και χρειάζεται ξεκούραση, ενώ ειδική ομάδα παιδοψυχολόγων αναμένεται ότι θα σταθεί στο πλευρό της για να τη συνδράμει ψυχολογικά. Στη συνέχεια, οι παιδοψυχολόγοι αναμένεται ότι θα

επιχειρήσουν να συλλέξουν πληροφορίες για να απαντήσουν στα ερωτήματα που έχουν προκύψει μετά την εξαφάνισή της. Την ίδια ώρα, ειδικοί εκτιμούν ότι η διαδικασία επούλωσης των ψυχικών πληγών της μικρής θα είναι δύσκολη.

Η αστυνομία δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο ενώ βρίσκεται στη διαδικασία εντοπισμού υπόπτων για την εξαφάνιση της μικρής. Παράλληλα, οι αρχές εξετάζουν τυχόν κάμερες που υπάρχουν σε καταστήματα και σπίτια της περιοχής.

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής βρίσκονται από το μεσημέρι τόσο η μητέρα της 10χρονης όσο και ο πατριός της.

Τι είπε ο αδελφός της 10χρονης

Λίγο μετά της 7 το απόγευμα, ο αδελφός της Μαρκέλας, Χρήστος, έφτασε στο σπίτι τους. Όπως ανέφερε, δεν του έχουν επιτρέψει να δει την αδερφή του.

«Η μητέρα μου και ο πατριός μου δίνουν καταθέσεις μέχρι τώρα. Είναι λογικό νομίζω καθώς μπορεί να είναι κάποιος από τον κύκλο, μπορεί να είναι κάποιος που δεν παρατήρησαν, οποιοσδήποτε. Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω» δήλωσε. Συμπλήρωσε δε πως δεν του επιτρέπεται να μιλήσει ούτε μαζί τους ούτε με την αδελφή του «Όλοι είμαστε ύποπτοι αυτή τη στιγμή, ακόμα και εγώ», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το GRTimes.gr, στην μικρή διεξάγονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που βοήθησε.

«Να μάθουμε την αλήθεια»

Η θεία της μαθήτριας, Ιωάννα Χατζηλεμονιά, μίλησε στο GRTimes.gr και ανέφερε ότι η αγωνία τους «χτύπησε κόκκινο» με αποτέλεσμα στο άκουσμα της είδησης του εντοπισμού της, η ανακούφισή τους να είναι τεράστια.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι, αλλά θέλουμε να μάθουμε επιτέλους τι έχει γίνει» ανέφερε και τόνισε πως ζητούν το παιδί να προστατευθεί και «να μην ακούγονται όσα ακούγονται από τον κόσμο».

Τέλος η κ. Χατζηλεμονιά, ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που έσπευσε από την πρώτη στιγμή να βοηθήσει και είπε ότι η ανταπόκριση ήταν συγκινητική.

«Η χαρά μας είναι απίστευτη που έχει βρεθεί. Ανυπομονούμε να έρθει. Επιτέλους, όλη αυτή η περιπέτεια τελείωσε, εντός εισαγωγικών γιατί πιστεύω ότι η ψυχολογική υποστήριξη που θα χρειαστεί από δω και πέρα, τώρα ξεκινάει» δήλωσε στο GRTimes.gr και η θεία και νονά της Μαρκέλλας, Μοσχούλα Χατζηλεμονιά.

«Θα ήθελα να παρακαλέσω τον κόσμο, όπως μας βοήθησε για να βρούμε την μικρή, να δείξει ευαισθησία στην πορεία. Θέλουμε να μάθουμε ποιος είναι ο δράσης και να τιμωρηθεί. Δεν θέλω καμιά οικογένεια να περάσει τα ίδια» είπε στη συνέχεια. «Το μόνο που θέλω είναι να δώσουμε αγάπη και φροντίδα στην Μαρκέλλα και να αναπληρώσουμε και δίπλα για τις δύο μέρες που την χάσαμε και μας έλειψε τόσο πολύ», πρόσθεσε.

Μαρτυρία-ΣΟΚ από τη γυναίκα που βρήκε την Μαρκέλλα

Σοκάρει η μαρτυρία της Κατερίνας Σεραφημίδου, της γυναίκας που βρήκε μαζί με τον Γιώργο Οικονόμου την 10χρονη Μαρκέλλα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, κοντά σε ένα βενζινάδικο.

Μέχρι η μικρή να παραλειφθεί από την Αστυνομία η κα. Σεραφημίδου μιλούσε με τη μικρή για να την ηρεμήσει. Η ανήλικη της είπε ότι την άφησε πλησίον του πρατηρίου υγρών καυσίμων η ίδια γυναίκα που την πήρε. Ανέφερε επίσης ότι όσο την κρατούσαν της φορούσαν χειροπέδες, ότι την πείραξαν και ότι πονούσε.

Πώς βρέθηκε η ανήλικη

Η ανήλικη μεταφέρθηκε στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων Θεσσαλονίκης. Το πρωί του Σαββάτου εντοπίστηκε σε περιοχή της Καλαμαριάς, βάζοντας τέλος στο θρίλερ της διήμερης εξαφάνισή της. Το παιδί εντοπίστηκε από έναν κάτοικο της περιοχής, τον κ. Γιώργο Οικονόμου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, την πλησίασε και συνομίλησε μαζί της, αφού αναγνώρισε ότι επρόκειτο για την αγνοούμενη μαθήτρια, καθώς η 10χρονη περιπλανιόταν στο δρόμο με τον σχολικό σάκο στους ώμους της.

Κατά την ίδια μαρτυρία, μοναδική της επιθυμία της ήταν να επιστρέψει στο σπίτι της στην Κάτω Τούμπα, περιοχή που απέχει 3 με 4 χιλιόμετρα από το σημείο εντοπισμού της.
Επί τόπου κλήθηκε η αστυνομία η οποία παρέλαβε το κοριτσάκι, ενώ ειδοποιήθηκε η μητέρα της που με ανακούφιση επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την αίσια έκβαση της περιπέτειας της κόρης της. Η ίδια ανέφερε ότι η Μαρκέλλα είναι καλά στην υγεία της και ότι θα εξεταστεί από ψυχολόγους.

Η κοκκινομάλλα που άρπαξε το παιδί

Όπως έγινε γνωστό, δε, από αστυνομικές πηγές, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες η ανήλικη θα δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης προστασίας ανηλίκων για να «φωτίσει» τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε αλλά και να απαντήσει σε μία σειρά από ερωτήματα, με βασικότερο αυτό για το πού βρισκόταν όλες αυτές τις ώρες που αγνοείτο η τύχη της, έτσι ώστε να διακριβωθεί εάν υπάρχει εμπλοκή προσώπου ή προσώπων και εάν στοιχειοθετούνται εις βάρος τους ποινικά αδικήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν ήδη την κατάθεση συμμαθητή της 10χρονης που την συνόδευε κατά την επιστροφή της από το σχολείο, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, οπότε χάθηκαν τα ίχνη της. Σύμφωνα με την κατάθεσή του ανήλικου, μία γυναίκα με κόκκινα μαλλιά φώναξε το όνομα της Μαρκέλλας και ζήτησε να την ακολουθήσει. Η εξαφάνισή της, που απασχόλησε τις τελευταίες ώρες το πανελλήνιο, προκάλεσε την κινητοποίηση και του «Χαμόγελου του Παιδιού» που ενεργοποίησε επείγουσα ανακοίνωσή αναζήτησης της μαθήτρια του Δημοτικού.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό της, εκτός από τις Αρχές, συμμετείχε πλήθος εθελοντών ενώ η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις και δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με χιλιάδες κοινοποιήσεις.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, GR Times και thestival.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Μαρκέλλα – Ύποπτοι,thessaloniki, markella – ypoptoi