Τις εγκαταστάσεις της «CBL PATRAS S.A» επισκέφθηκε ο Τσίπρας (εικόνες – video)

Στις εγκαταστάσεις της CBL PATRAS S.A στη ΒΙΠΕ Πάτρας, βρέθηκε σήμερα, Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου ξεναγήθηκε στα εργαστήρια της εταιρείας, στο περιθώριο του 9ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Ελλάδα.

Δείτε επίσης: Χιούμορ με «άρωμα» Novartis

από τον Τσίπρα στην Πάτρα (εικόνες)

Ο Αλέξης Τσίπρας, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους και ερευνητές της εταιρείας για τις προοπτικές αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της εταιρείας, τόνισε ότι πολλοί δεν γνωρίζουν ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι από τους πιο δυναμικούς εξαγωγικούς κλάδους, καθώς στην Ελλάδα υπάρχουν εταιρείες με μεγάλο αριθμό εργαζομένων, που καινοτομούν, παράγουν πλούτο και έχουν αμιγώς εξαγωγικό χαρακτήρα.

Επίσκεψη στα Χημικά και Βιοφαρμακευτικά εργαστήρια Πατρών, μια εταιρεία που συμβάλει στην αναστροφή του #braindrain επενδύοντας στην επιστημονική #έρευνα και #καινοτομία. #πάτρα #δυτική_ελλάδα #innovation #patras #παραγωγική_ανασυγκρότηση #δίκαιη_ανάπτυξη

A post shared by Alexis Tsipras, Αλέξης Τσίπρας (@alexistsipras) on Feb 6, 2018 at 5:09am PST

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι το ανθρώπινο δυναμικό, μία άρτια εκπαιδευμένη νέα γενιά, η οποία όμως βρέθηκε στο έρεβος της κρίσης και πολλοί αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό.

«Το τέλος της κρίσης, θα σηματοδοτηθεί από την ιδιαίτερα σημαντική έξοδο από τα μνημόνια και την αυστηρή επιτροπεία το καλοκαίρι του 2018», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Το ουσιαστικό τέλος της κρίσης θα έρθει από τη στιγμή που θα καταφέρουμε οι έλληνες ερευνητές, οι νέοι επιστήμονες να έχουν τη δυνατότητα να μένουν στη χώρα να εργάζονται και να αναπτύσσουν στο έπακρο τις δεξιότητές τους, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε πως αυτό απαιτεί δουλειά, αναπτυξιακό σχέδιο και ενίσχυση του επιστημονικού προσωπικού.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση, παρά τις ασφυκτικές συνθήκες του 2015, ενίσχυσε την έρευνα και τους νέους επιστήμονες με στόχο να ανακοπεί το brain drain, επισημαίνοντας πως σήμερα τα κονδύλια για την έρευνα ανέρχονται στο 1% του ΑΕΠ που είναι το υψηλότερο στην ιστορία της χώρας.

Επιπλέον, τόνισε πως η κυβέρνηση έχει ιδρύσει το ΕΛΙΔΕΚ (Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας) με το οποίο χρηματοδοτούνται πολλοί νέοι ερευνητές και ερευνήτριες για να κάνουν την έρευνα τους στα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα της χώρας.

«Κάναμε το Fund of Funds με το οποίο βοηθάμε να μετατρέπονται οι καινοτόμες ερευνητικές ιδέες σε επιχειρήσεις. Διαμορφώσαμε και εφαρμόζουμε το πρόγραμμα Ερευνώ-Καινοτομώ-Δημιουργώ που χρηματοδοτεί καινοτόμες επιχειρήσεις. Εμείς είμαστε περήφανοι για τους νέους μας και τις ικανότητές τους. Κι όσο βγαίνουμε από την κρίση τόσο θα κερδίζουν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Το μέλλον της ελληνικής οικονομίας περνάει από την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος στη συνέχεια είχε διάλογο και απάντησε σε ερωτήσεις των νέων ερευνητών της εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα