Ξεκαθαρίζουν οι διαθέσεις για «Πρέσπες» – Θεοδωράκης και Λυκούδης υπέρ

Δύο ακόμα «ναι» στη Συμφωνία των ΠρεσπώνΣτο Ποτάμι έχουν αποφασίσει όλοι οι βουλευτές«Πονοκέφαλος» για Γεννηματά η δημόσια τοποθέτηση ΠαπανδρέουΣτις 152 οι θετικές ψήφοι μέχρι στιγμής

Ξεδιαλύνει σιγά σιγά το κοινοβουλευτικό τοπίο αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς μετά το «ελεύθερο» της ψήφου κατά συνείδησης που έδωσαν οι ηγεσίες του Ποταμιού και του Κινήματος Αλλαγής, οι βουλευτές των κομμάτων ξεκαθαρίζουν τις προθέσεις τους.

Ο παράγοντας «κλειδί» της Συμφωνίας είναι αδιαμφισβήτητα το Ποτάμι, όπου μετά την απόφαση περί ψήφου κατά συνείδησης, βουλευτές του κόμματος,

όπως ο Σπύρος Λυκούδης, ο Γιώργος Μαυρωτάς, αλλά και ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να υπερψηφίσουν τη Συμφωνία.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, σε συνέντευξή του στον Alpha ξεκαθάρισε ότι «είμαι αντίπαλος του κ. Τσίπρα και μετά τα όσα συνέβησαν στη Βουλή, είμαι περισσότερο γιατί χρησιμοποιήθηκαν παλαιοκομματικές μέθοδοι για να παραμείνει η κυβέρνηση. Δεν με ενδιαφέρει όμως να βγάλω το άχτι μου στον Τσίπρα αλλά το συμφέρον της πατρίδας».

Λίγο μετά, βγήκε «λευκός καπνός» και από τον Σπύρο Λυκούδη, αφού το Πολιτικό Συμβούλιο των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς, μετά από πολύωρη συνάντηση για το θέμα, αποφάσισε να στηρίξει τη Συμφωνία, κάτι που μεταφράζεται σε ψήφο από τον εκπρόσωπό τους στο κοινοβούλιο, Σπύρο Λυκούδη.

«Πονοκέφαλος» για Γεννηματά

Αναφορικά με το Κίνημα Αλλαγής, στον χθεσινό «πονοκέφαλο» για τη Φώφη Γεννηματά, που ακούει στο όνομα Δημήτρης Κρεμαστινός, ήρθε να προστεθεί και ένας ακόμα. Μπορεί ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου να μην είναι βουλευτής και ως εκ τούτου να μην έχει δικαίωμα ψήφου στην επίμαχη ψηφοφορία, ωστόσο η δημόσια τοποθέτησή του για το πόσο θετική είναι η Συμφωνία, προκαλεί σίγουρα εκνευρισμό στην επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, η οποία ναι μεν έδωσε το «ελεύθερο» στους βουλευτές της, προειδοποίησε ωστόσο με κυρώσεις.

Ο «πονοκέφαλος» όμως μεγαλώνει, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνέντευξή του αυτή στην «Εφημερίδα των Συντακτών» εξηγεί πώς κρίνει τη ρηματική διακοίνωση, τον Κώστα Καραμανλή και την πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ- ΚΙΝΑΛ. Ποιο μήνυμα στέλνει στον Αλέξη Τσίπρα και στη Φώφη Γεννηματά, αλλά και τι λέει για τον διάλογο των αριστερών και δημοκρατικών δυνάμεων.

Θετική άποψη απέναντι στη Συμφωνία φέρονται να έχουν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο προερχόμενος από το Ποτάμι βουλευτής, Αχμέτ Ιλχάν.

Σε κάθε περίπτωση οι διαθέσεις των υπολοίπων αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στο άμεσο μέλλον, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα έρχεται στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών και όλη την εβδομάδα θα γίνει εκτενής συζήτηση.

Μέχρι στιγμής οι θετικές ψήφοι είναι οι εξής:

Οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Οι 2 διαγραφέντες από τους ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Ελενα Κουντουρά
Η ανεξάρτητη Κατερίνα Παπακώστα και ο επίσης ανεξάρτητος Σπύρος Δανέλλης
Οι 3 του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς και πλέον Σπύρος Λυκούδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξεκαθαρίζουν, Πρέσπες – Θεοδωράκης, Λυκούδης,xekatharizoun, prespes – theodorakis, lykoudis