«Υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για δύο νεκρούς την ώρα της σύσκεψης», ξεκαθαρίζει ο Πολάκης

«Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων τόσο για την πυρκαγιά στην Κινέτα όσο και στην πυρκαγιά στον Νέο Βουτζά και το Μάτι», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλώντας στην ΕΡΤ για τις φονικές πυρκαγιές.

Στη συνέχεια, ερωτηθείς για το αν γνώριζε ο πρωθυπουργός για την ύπαρξη νεκρών, ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για δύο νεκρούς την ώρα της σύσκεψης, όμως δεν είχαν επιβεβαιωθεί από τις αρμόδιες αρχές γι’ αυτό και δεν

ανακοινώθηκε εκείνη την ώρα τίποτα. Στη συνέχεια όταν είχαμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες υπήρξε επίσημη ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε με έμφαση πως από την αρχή υπήρχε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Περιφέρειας, του ΕΚΑΒ, γι’ αυτό και μπόρεσαν να φύγουν τα παιδιά από τις κατασκηνώσεις αλλά και πάνω από 12.000 άτομα από την περιοχή. Ωστόσο, όπως είπε, η άναρχη δόμηση στην περιοχή ανάγκασε 1.000 ανθρώπους να εγκλωβιστούν στην παραλία, ενώ από ένα σημείο και μετά δεν υπήρχε οδική πρόσβαση στο Μάτι.

Ανέφερε ότι άμεσα 187 τραυματίες, μεταξύ αυτών 23 παιδιά, μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία και βρέθηκαν αμέσως κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για τους ανθρώπους που ήταν βαριά τραυματισμένοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα