Η αναμέτρηση Τσίπρα με ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής


Σε ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα μέσα σε κυβέρνηση και κόμμα, την ώρα που οι δανειστές βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό της Αθήνας για τη λήψη και νέων, πιο επώδυνων μέτρων υπό την απειλή του grexit, ενδιαφέρον έχει, τί συμπέρασμα θα προκύψει από την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με ομιλία του πρωθυπουργού, ενώ το λόγο αναμένεται να πάρει και ο Ευκλείδης

Τσακαλώτος-ο οποίος είναι ο επικεφαλής των "53"-εν μέσω διαρροών ότι ο υπουργός Οικονομικών θέτει βέτο στον κ. Τσίπρα και στην κυβέρνηση της Αριστεράς για την ενδεχόμενη μείωση του αφορολόγητου, όπως ζητούν οι δανειστές, προκειμένου να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση.

Στη συνεδρίαση θα κυριαρχήσουν τοποθετήσεις των στελεχών με σημείο αναφοράς τον επερχόμενο νέο συμβιβασμό. Η κυβέρνηση στο κρίσιμο δεκαήμερο που μεσολαβεί μέχρι το Εurogroup της 20ης Φεβρουαρίου καλείται να κάνει υποχωρήσεις με πρώτη όλων την προληπτική νομοθέτηση μέτρων για μετά το 2018.

Οι ενδοκυβερνητικές διεργασίες έχουν πάρει "φωτιά" μπροστά στο αδιέξοδο, όπου έχει περιέλθει η διαπραγμάτευση Αθήνας-δανειστών, με τον πρωθυπουργό να μετρά... συμμάχους μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που τελικά δώσει σήμα, για να μπει υπογραφή και σε τέταρτο μνημόνιο.

Στην Ηρώδου Αττικού τα σύννεφα "πύκνωσαν" κι άλλο, όταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ξεκαθάρισε πως "κούρεμα" δεν μπορεί να γίνει στο χρέος μίας χώρας, που βρίσκεται εντός Ευρωζώνης, διατηρώντας στο προσκήνιο το σενάριο του Grexit, το οποίο θεωρείται και το επικρατέστερο από οικονομολόγους, όπως άλλωστε εκτίμησε χθες ο βασικός αναλυτής του Economist.

Το "μούδιασμα" είναι κάτι παραπάνω από εμφανές στο Μέγαρο Μαξίμου, παρόλο που κυβερνητικά στελέχη επιχειρούν με "κορώνες" και με επίθεση στον αντίπαλο, να υποβαθμίσουν τον κίνδυνο της πιστωτικής "ασφυξίας", όσο η αξιολόγηση παραμένει ανοιχτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα