Συμφωνία ή χάος. Οριακή η κατάσταση στα τηλεοπτικά!


Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος και ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο το τι θα συμβεί με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Σούπερ Λίγκας με δεδομένο πως υπάρχουν αντιδράσεις απ΄ όλους τους εμπλεκόμενους.

Τα δεδομένα γνωστά. Η Nova εκτιμά πως πρέπει να υπάρξει μείωση 18%, απαίτηση η οποία προφανώς και έχει να κάνει με την εικόνα της αγοράς σήμερα αλλά και με την άρνηση της Λίγκας να αποφασίσει αλλαγές που θα κάνουν το προϊόν πιο εμπορικό, στον συνεταιρισμό όμως θεωρούν πως υπάρχει μία σύμβαση μέχρι το 2019 και θα πρέπει η κεντρική

διαχείριση να βαδίσει πάνω σε αυτή.

Με τους τέσσερις μεγάλους να είναι οι πιο διαλλακτικοί, αύριο αναμένεται να γίνει η πιο κρίσιμη συνάντηση και να αποφασιστεί αν θα υπάρξει ή όχι κεντρική διαχείριση από εδώ και στο εξής. Γιατί κακά τα ψέματα, είναι γνωστό πως νομικά επιτελεία αρκετών ΠΑΕ, αναζητούν την φόρμουλα της επόμενης ημέρας αν δεν υπάρξει συμφωνία.

Η τελική πρόταση της Nova λέει το εξής. Πάγια 30 εκατ. ευρώ, στα οποία θα προστεθούν μετά από εισήγηση των τεσσάρων μεγάλων 1,2 εκατ. ευρώ από την χορηγία Σαββίδη που θα μοιραστούν οι 12 και άλλα 1,2 εκατ. ευρώ που θα ανεβάσει την προσφορά της η Nova έτσι ώστε να μοιραστούν και αυτά στους 12.

Την ίδια στιγμή, από τις προτάσεις της ΕΡΤ φαίνεται πως η δημόσια τηλεόραση αποτιμά το προϊόν κοντά στα δέκα εκατ. ευρώ, ενώ υπήρξαν δημοσιεύματα που εμφάνιζαν την πλατφόρμα του ΟΤΕ, να αποτιμά το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, στα 20 με 22 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα λοιπόν με όλες τις ενδείξεις και με τον φόβο να υπάρξει οριστική ρήξη και χαμένα έσοδα που συντηρούν σε μεγάλο ποσοστό πολλές ΠΑΕ, με τη Nova αποφασισμένη να μη κάνει πίσω βλέποντας πως πληρώνει για κάτι που ουσιαστικά δεν της προσφέρει όσα περίμενε, αύριο αναμένεται όλες οι πλευρές να συμφωνήσουν πάνω στη τελευταία πρόταση.

Αλλιώς θα επέλθει το χάος.

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα