NYT: Κινέζοι χάκερ έβαλαν στο στόχαστρο τηλέφωνα του Τραμπ και του Βανς

Η δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες που ο Τραμπ μπαίνει στο στόχαστρο χάκερ.

Κινέζοι χάκερ οι οποίοι απέκτησαν πρόσβαση στο σύστημα της Verizon είχαν ως στόχο τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο υποψήφιος αντιπρόεδρός του, Τζ. Ντ. Βανς, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι New York Times.

Οι ερευνητές προσπαθούν να εξακριβώσουν αν υποκλάπηκαν επικοινωνίες και ποιες, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Το FBI

και η υπηρεσία κυβερνοασφάλειας των ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα, Παρασκευή, ότι κάνουν έρευνα για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις υποδομές εταιρείας τηλεπικοινωνιών από ανθρώπους που σχετίζονται με την Κίνα. Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν δεν κατονομάζουν τους στόχους.

Το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε αυτή την εβδομάδα ότι ο πρώην πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος, όπως και ο Βανς, ήταν ανάμεσα στους ανθρώπους- εντός και εκτός κυβέρνησης- των οποίων τα τηλέφωνα μπήκαν στο στόχαστρο των Κινέζων χάκερ οι οποίοι παραβίασαν το σύστημα της Verizon.

Οι συνεργάτες του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου προέδρου δεν επιβεβαίωσε ότι μπήκαν στο στόχαστρο τηλέφωνα του ίδιου και του Βανς. Το επιτελείο του Τραμπ έπεσε θύμα χάκερ και πριν από δύο μήνες. Τότε, το υπουργείο Δικαιοσύνης άσκησε δίωξη σε βάρος τριών μελών των Φρουρών της Επανάστασης, τους οποίους κατηγόρησε για απόπειρα διατάραξης των εκλογών στις ΗΠΑ.

#ΝΤΟΝΑΛΝΤ_ΤΡΑΜΠ #ΧΑΚΕΡ #ΚΙΝΑ #ΕΚΛΟΓΕΣ_ΗΠΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα