Ανακοίνωση-κόλαφος των φαρμακοποιών Αττικής κατά της κυβέρνησης για τα self test

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, με ανακοίνωση, εξέφρασε την έντονη αντίδραση του για την απόφαση την απόφαση της κυβέρνησης για διανομή self test κορονοϊού από τα φαρμακεία.

Ειδικότερα, έντονη είναι η αντίδραση των φαρμακοποιών μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τη δυνατότητα διενέργειας ενός self test την εβδομάδα από τους πολίτες, τα οποία θα παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία.

Σε

πρόσφατη διαδικτυακή συνέντευξη, ο ΠΦΣ εξήγησε τις δυσκολίες ενός τέτοιου εγχειρήματος και σήμερα οι φαρμακοποιοί Αττικής με ανακοίνωση κόλαφο τα «βάζουν» με την κυβέρνηση.

O ΦΣΑ δήλωσε την πλήρη διαφωνία του, στην εξαγγελθείσα από την κυβέρνηση διαδικασία χορήγησης self tests στους πολίτες μέσω φαρμακείων. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να αποβεί από «άχρηστη έως δυνάμει επικίνδυνη».

«Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός καταγραφής των αποτελεσμάτων των τεστ σε βάση δεδομένων. Αν δεν υπάρχει ιχνηλασία και καταγραφή σε πραγματικό χρόνο είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο να γίνουν αυτά τα self tests. Όλα αυτά τα 40 εκ. χρησιμοποιημένα μηνιαίως τέστ, τα οποία θα είναι με βιολογικό φορτίο που θα αποβάλλονται; Σε κοινούς κάδους σκουπιδιών;» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι φαρμακοποιοί Αττικής.

Ο μεγάλος κίνδυνος διασποράς του ιού

Keywords
Τυχαία Θέματα