«Από τον Αύγουστο του 2018 περισσότερη ανάπτυξη και κοινωνικό κράτος»

"Η περίοδος από τον Αύγουστο του 2018 και μετά θα έχει περισσότερη ανάπτυξη, περισσότερο κοινωνικό κράτος, περισσότερη ομαλότητα" τόνισε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

Ελλάδα επιστρέφει σιγά σιγά στην κανονικότητα και με τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης θα

μας δίνεται η δυνατότητα να γιατρεύουμε τις μεγάλες πληγές που άνοιξαν στο παρελθόν" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης.

"Στο τέλος του μήνα", επισήμανε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, "θα συμφωνηθεί ένα μεταμνημονιακό πρόγραμμα, η αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας, όπως είπε και ο υπουργός Οικονομικών, το οποίο θα καθορίσει την πορεία της χώρας εν πολλοίς για τα επόμενα χρόνια".

Ο κ. Ζαχαριάδης τάχθηκε υπέρ της προοπτικής μετεκλογικών συνεργασιών, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Νομίζω ότι η χώρα μέσα από την οδύνη και την καταστροφή των μνημονίων έχει βγάλει κάτι θετικό. Οι αυτοδύναμες μονοκομματικές κυβερνήσεις, που ο κερδισμένος τα παίρνει όλα και όλοι οι υπόλοιποι μένουν απ' έξω να τον καταγγέλλουν, έχουν τελειώσει. Θα έχουμε αναγκαστικά κυβερνήσεις συνεργασίας -κατά τη γνώμη μου είναι σωστό αυτό και τα πράγματα μπορούν να πηγαίνουν καλύτερα με τις κυβερνήσεις συνεργασίας".

Κληθείς να σχολιάσει το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην "Καθημερινή", ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε ότι "έχει μια ιδιαίτερη σημασία το ερώτημα που θέτει ο κ. Σαμαράς και το κάλεσμα προς το ΠΑΣΟΚ ή προς στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, διότι προσπαθεί να χαράξει τις κατευθυντήριες για την επόμενη ημέρα" και επισήμανε πως το ερώτημα που τίθεται κι εκεί που "πρέπει όλοι να προσανατολιστούν, να τοποθετηθούν, για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να βγάλει συμπεράσματα και να ψηφίσει" είναι "πώς θα είναι η επόμενη μέρα για τη χώρα".

Ειδικότερα για τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Ζαχαριάδης είπε πως "Ο τρόπος με τον οποίο έχει εγκλωβιστεί να αντιπολιτεύεται ο κ. Μητσοτάκης, που τον έχει καπελώσει η γραμμή του κ. Γεωργιάδη και του κ. Βορίδη, δεν τον αφήνει να λειτουργήσει σαν φυσιολογικό κόμμα της ευρωπαϊκής Δεξιάς και πορεύεται και αντιπολιτεύεται με το 'να πέσει ο Τσίπρας αύριο' και κραυγάζοντας ότι είμαστε η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων 40 ετών".

Σε ό,τι αφορά το Κίνημα Αλλαγής, τόνισε πως θα πρέπει να δει "αν θέλει συνεργασίες με έναν φορέα της Αριστεράς -αυτή τη στιγμή ο μεγάλος φορέας της Αριστεράς είμαστε εμείς- ή αν θέλει τον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας δορυφορικό στις δυνάμεις της Δεξιάς", επισημαίνοντας πως δεν βάζει το δίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ "γιατί αν ήταν αυτό το ερώτημα θα είχε μπει (το Κίνημα Αλλαγής) ή στο ένα κόμμα ή στο άλλο".

Ο κ. Ζαχαριάδης χαρακτήρισε θετική την πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που κατέθεσε η κ. Γεννηματά, υπογραμμίζοντας: "Εμείς το είχαμε φέρει στη δημόσια συζήτηση από το καλοκαίρι του 2016. Τώρα που πλησιάζουμε και στην έξοδο του μνημονιακού προγράμματος και θα αυξηθούν και οι πολιτικές και οι δημοσιονομικές μας ελευθερίες πρέπει να δούμε και άλλα πράγματα πέρα από τα λογιστικά πρότυπα και την οικονομική ζωή της χώρας. Πρέπει να δούμε το Σύνταγμα".

Για τις εξελίξεις στο συριακό μέτωπο είπε πως "τα νέα δεν είναι καλά γιατί φαίνεται ότι στη Συρία συμπυκνώνονται αυτή τη στιγμή όλες οι παγκόσμιες συγκρούσεις και αντιθέσεις" και τόνισε ότι "για την Ελλάδα, η μόνη επιλογή σταθερότητας και ανάκαμψης στην ευρύτερη περιοχή -και πάνω σε αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε- είναι η ειρήνη".

Keywords
Τυχαία Θέματα