Αποτελέσματα πανελληνίων: Τέλος η αγωνία των μαθητών, ανακοινώνονται οι βαθμοί στα ειδικά μαθήματα

Την Παρασκευή 16 Ιουλίου το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων για τα ΑΕΙ στα Ειδικά Μαθήματα, που εξετάστηκαν στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναμένεται να γίνει με την ίδια διαδικασία που έγινε και στα υπόλοιπα μαθήματα

και συγκεκριμένα οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δ.Ε. την Παρασκευή 16-7-2021 θα λάβουν από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, καταστάσεις σε μορφή pdf ανά Λύκειο με τους βαθμούς στα ειδικά μαθήματα, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι.

Οι εν λόγω καταστάσεις θα εκτυπωθούν και θα αναρτηθούν στους πίνακες των Λυκείων από όπου θα ενημερωθούν οι μαθητές για τους βαθμούς τους.

Επίσης, οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις (4) αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Παράλληλα θα γνωστοποιηθούν οι βαθμοί στους υποψηφίους με τη διαδικασία μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο (sms).

Αμέσως μετά η υποβολή του Μηχανογραφικού θα κινηθούν οι διαδικασίες για να ανακοινωθούν:

Α. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ανά τμήμα Πανεπιστημίου.

Β. Το Μηχανογραφικό και τις ημερομηνίες υποβολής των τμημάτων προτίμησης από τους υποψηφίους.

Γ. Το Μηχανογραφικό με τις ειδικότητες των ΙΕΚ, το οποίο μπορούν να συμπληρώσουν, προαιρετικά, όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να φοιτήσουν σε αυτά.

ΕΒΕ - Εκτιμήσεις

Μέχρι τώρα πάντως τo 8,82 φαίνεται να είναι ο μαγικός αριθμός εκείνος που δίνει το εισητήριο στους μαθητές για να μπουν σε κάποια σχολή σε ένα από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Όσοι βρίσκονται κάτω από αυτόν τον αριθμό φαίνεται να βρίσκονται στο «όριο» του αποκλεισμού από την συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου, με τους εκπαιδευτικούς αναλυτές να σημειώνουν ότι μαθητές ακόμα και κοντά στον βαθμό 10 κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός οποιουδήποτε Πανεπιστημίου. Οι υποψήφιοι που δεν θα έχουν την ευκαιρία να συμπληρώσουν μηχανογραφικό και θα μείνουν εκτός σχολών υπολογίζονται μεταξύ 15.000 με 20.000.

Πού αναμένεται να κινηθεί η ΕΒΕ ανά επιστημονικό πεδίο

Οι πρώτες εκτιμήσεις για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής τοποθετούν υψηλά τον πήχη, δυσκολεύοντας αρκετούς υποψηφίους που κινούνται σε χαμηλές βαθμολογίες.

-Στο πρώτο επιστημονικό πεδίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η ΕΒΕ υπολογίζεται ότι κυμαίνεται από 8,9 (0,80 συντελεστής) έως 13,3 (1,20 συντελεστής).

-Στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο, η ΕΒΕ υπολογίζεται ότι κυμαίνεται από 9,5 (0,80 συντελεστής) έως 14,3 (1,20 συντελεστή).

-Στο τρίτο επιστημονικό πεδίο, η ΕΒΕ υπολογίζεται ότι κυμαίνεται από 9,7 (0,80 συντελεστής) έως 14,5 (1,20 συντελεστής)

-Τέλος στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο, η ΕΒΕ υπολογίζεται ότι κυμαίνεται από 8,2 (0,80 συντελεστής) έως 12,4 (1,20 συντελεστής).

Keywords
Τυχαία Θέματα