Μπαράζ ρουκετών της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ: Συναγερμός στο Τελ Αβίβ

Η Χεζμπολάχ εκτοξεύει ρουκέτες στο κεντρικό και βόρειο Ισραήλ, λίγες ώρες μετά τις τελευταίες επιδρομές των IDF στην Βηρυτό. Στο Ισραήλ μεταβαίνει ο Άντονι Μπλίνκεν προκειμένου να «αναθερμάνει» τις διπλωματικές προσπάθειες κατάπαυσης του πυρός.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ότι πέντε ρουκέτες στόχευσαν το κεντρικό Ισραήλ κι ακόμη 15 τον Βορρά στο τελευταίο μπαράζ που εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ έπειτα

από το πολύνεκρο χτύπημα του Τελ Αβίβ σε κεντρικό νοσοκομείο της Βηρυτού.

Οι IDF ισχυρίστηκαν πως οι περισσότερες από τις ρουκέτες αναχαιτίστηκαν ενώ άλλες έπληξαν «ελεύθερες» περιοχές.

Εικόνες ωστόσο που κυκλοφορούν στα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης δειχνούν ζημιές στο κιμπούτς Ma'agan Michael, νότια της Χάιφα, ενώ η υπηρεσία ασθενοφόρων Magen David Adom έκανε λόγο για έναν άνδρα που τραυματίστηκε στην πόλη Ma'agan Michael από θραύσματα αναχαιτιστικών.

פגיעת שרידי יירוט בבתים במעגן מיכאל pic.twitter.com/LfVKEoz8dS

— החדשות - N12 (@N12News) October 22, 2024

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση, ενώ ισχυρίστηκε πως είχε στόχο τη βάση της στρατιωτικής μονάδας πληροφοριών 8200 που βρίσκεται στο Γκλίλοτ κοντά στο Τελ Αβίβ, καθώς και μια ναυτική βάση στη Χάιφα.

Σημειώνεται πως στο Τελ Αβίβ αναμένεται σήμερα ο Άντονι Μπλίνκεν. Με αφορμή την ενδέκατη επίσκεψή του στην περιοχή από το ξέσπασμα του πολέμου, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ έδωσε στη δημοσιότητα πέντε προτεραιότητες για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Στο Ισραήλ αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και άλλους ανώτερους αξιωματούχους, προτού μεταβεί στις αραβικές χώρες, σε μια προσπάθεια να επαναφέρει την αδιέξοδη διπλωματική διαδικασία για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων.

Ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ περιγράφει ως αβέβαιες τις προοπτικές ταχείας αποκατάστασης της εκεχειρίας στη Γάζα και των συνομιλιών για την απελευθέρωση των ομήρων, κατηγορώντας τη Χαμάς ότι αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις πριν από εβδομάδες.

Με πληροφορίες από Al Jazeera, BBC, Times of Israel.

#ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΙΣΡΑΗΛ #ΙΡΑΝ #ΤΕΛ_ΑΒΙΒ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπαράζ, Χεζμπολάχ, Ισραήλ, Συναγερμός, Τελ Αβίβ,baraz, chezbolach, israil, synagermos, tel aviv