Χαμός στη Βουλή με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που είπε «επιδειξία» τον Μητσοτάκη - Τη δικαιώνει ο... Μπαμπινιώτης

Μια λέξη που χρησιμοποίησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σουλτάνα Ελευθεριάδου για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και έντονο διάλογο στη Βουλή.

Η βουλευτής από το βήμα της Βουλής χρησιμοποίησε τη λέξη... «επιδειξίας» θέλοντας να πει ότι ο πρωθυπουργός επιδεικνύει τα πλούτη του.

«Ενώ γνωρίζετε πως έχετε αποτύχει παταγωδώς έρχεστε

εδώ να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα και να ικανοποιήσετε τον εγωκεντρικό επιδειξία ανέμελο αρχηγό σας», είπε η Σουλτάνα Ελευθεριάδου.

Ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης παρενέβη και κάλεσε την βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανακαλέσει ενώ οργισμένα αντέδρασαν Κουμουτσάκος και Βεσυρόπουλος.

Ένταση και διαγραφή από τα πρακτικά

«Κυρία Ελευθεριάδου, σύμφωνα με το Σύνταγμα  ο βουλευτής μπορεί να εκφέρει ελεύθερα την άποψη του αλλά οι ύβρεις απαγορεύονται. Αυτό που είπατε είναι ύβρις , σας ζητώ να πάρετε πίσω τον προσωπικό χαρακτηρισμό κατά του Πρωθυπουργού. Τον χαρακτηρίσατε επιδειξία», σημείωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αρνείται να ανακαλέσει.

«Δεν ξέρεις τι λες», φώναξε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, χτυπώντας οργισμένος με το χέρι του το υπουργικό έδρανο, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο Γιώργος Κουμουτσάκος φώναζαν στη βουλευτή ότι είναι απαράδεκτη ζητώντας της να ανακαλέσει.

Ακολούθησε μεγάλη ένταση και τελικά ο Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε ότι θα κάνει χρήση του δικαιώματος, που του δίνει ο Κανονισμός της Βουλής να ζητήσει ο ίδιος να διαγραφεί από τα πρακτικά ο προσβλητικός χαρακτηρισμός.

«Είπα ότι  επιδεικνύει τα πλούτη του και τη χλιδή με τη σύζυγό του εν μέσω πανδημίας», υποστήριξε η κ. Ελευθεριάδου.

«Άρα εννοούσατε επιδειξιομανία. Αυτός που διαβάζει τα πρακτικά στο μέλλον δεν καταλαβαίνει τι θέλατε να πείτε. Άλλο η επιδειξιομανία κι άλλο ο επιδειξίας», επισήμανε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Δείτε τη στιγμή της έντασης

Τη δικαιώνει ο... Μπαμπινιώτης

Η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια προχώρησε σε ανάρτηση στο Facebook δημοσιεύοντας το επίμαχο λήμμα από το λεξικό του Μπαμπινιώτη.

«Αποκάλεσα τον κ. Μητσοτάκη, από το βήμα της Βουλής, επιδειξία (συνώνυμο του επιδειξιομανή, σύμφωνα και με τον Μπαμπινιώτη) και παρεξηγήθηκαν!!! Περίμενα να τους ενοχλήσει η επίδειξη του πλούτου του, ενώ άνθρωποι χάνουν τις ζωές τους και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό τους λένε ότι πεινάνε εν έτει 2020. Αλλά, τόσοι είναι...» έγραψε η βουλευτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα