Χαρίτσης: «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» της κυβέρνησης και η μετωπική με Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό

Ο κ. Χαρίτσης εξαπέλυσε μύδρους για τη στάση που έχει κρατήσει η κυβέρνηση στο Μεσανατολικό, αλλά και για την στροφή στην άκρα δεξιά.

Εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Χαρίτσης, κατά την τοποθέτησή του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις φωτιές στη Βουλή, βάζοντας στο στόχαστρο κυρίως τον πρωθυπουργό.

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, ξεκίνησε λέγοντας πως διάβασε ξανά ενόψει της σημερινής συζήτησης την ομιλία του Κυριάκου

Μητσοτάκη πριν από ένα χρόνο στη Βουλή για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας, αναφέροντας πως του ήρθαν στο μυαλό οι στίχοι από το τραγούδι «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα».

Ο κ. Χαρίτσης εξαπέλυσε μύδρους για τη στάση που έχει κρατήσει η κυβέρνηση στο Μεσανατολικό ζήτημα, λέγοντας πως εξ αρχής στήριξε την ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ και εγκαλώντας την που «δεν έχει ψελλίσει λέξη για αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους».

«Είναι ανατριχιαστικό να ακούς γιατρό του ΟΗΕ να λέει ότι το πρωί εμβολιάζουμε παιδιά που το βράδυ σκοτώνονται. Αυτή είναι γενοκτονία», σημείωσε με νόημα και τονίζοντας πως «πρέπει να παλέψουμε για την άμεση κατάπαυση του πυρός».

Ο κ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «στροφή στην άκρα δεξιά», υποστηρίζοντας πως αυτό είναι το πολιτικό σχέδιο της ΝΔ. «Είδαμε να κάθεστε δίπλα στη φασίστρια Μελόνι, απόγονο του Μουσολίνι και να μιλάτε την ίδια γλώσσα για το μεταναστευτικό. Γι΄ αυτό επικροτείτε το μεταναστευτικό μοντέλο Μελόνι που κάνει outsourcing στην Αλβανία», είπε, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Επιμένετε να έχετε διαλέξει την πλευρά Μελόνι και Όρμπαν, την ώρα που υπάρχει και η προοδευτική Ευρώπη. Αυτήν την στρατηγική ακολουθείτε και στην εξωτερική πολιτική, εμπλέκοντάς την στις εσωτερικές σας κόντρες», σημείωσε συνεχίζοντας.

«Θα έπρεπε να σας έχει γίνει μάθημα ότι ο λαϊκισμός βλάπτει τα Εθνικά, θα έπρεπε να σας έχει γίνει μάθημα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είμαστε ξεκάθαροι να προχωρήσει ο διάλογος με την Τουρκία», τόνισε, διαμηνύοντας πως «λέμε όχι στην πατριδοκαπηλία και τη λογική των υπέρογκων εξοπλισμών και είμαστε αντίθετοι να μετατρέπεται ζήτημα διαχείρισης των συσχετισμών στο εσωτερικό της δεξιάς πολυκατοικίας».

#ΑΛΕΞΗΣ_ΧΑΡΙΤΣΗΣ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Χαρίτσης, Μητσοτάκη,charitsis, mitsotaki