Χάρτες ECDC: Παραμένει «πορτοκαλί» και «πράσινη» η Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ΕΕ με «πράσινες» περιοχές στο συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας.

Την, συγκριτικά, καλή επιδημιολογική κατάσταση της Ελλάδας επιβεβαιώνει ο επικαιροποιημένος χάρτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Λοιμωδών Νοσημάτων (ECDC) ο οποίος εκδίδεται κάθε 14 ημέρες. Όπως φαίνεται στους χάρτες του ECDC, Ελλάδα,

Δανία, Νορβηγία εμφανίζονται με «κίτρινο» , ενώ η χώρα μας παραμένει (και η Γροιλανδία) μοναδική με «πράσινες» περιοχές σε ότι αφορά τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε μια «κατακόκκινη» Ευρώπη.

Στο «πράσινο» παραμένουν η Ηπειρος, και τα νησιά σε Ιόνιο, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα με την Ελλάδα να εξακολουθεί να βρίσκεται στο «πράσινο» στον χάρτη που αφορά τον δείκτη θετικότητας, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης παραμένει στο «κίτρινο». Σύμφωνα με αυτή τη μέτρηση, ο δείκτης θετικότητας στο σύνολο της επικράτειας βρίσκεται κάτω από το όριο συναγερμού του 4%.

Σημειώνεται ότι το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για τη Βρετανία, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που είναι μέλη της ΕΕ), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα