Εκλογές 2019: Τα πρόσωπα «κλειδιά» του Μητσοτάκη - Τα δυνατά ονόματα για Μαξίμου και κυβέρνηση - Στις Βρυξέλλες ο Σαμαράς

Εκλογές 2019: Ο πονοκέφαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους υπουργούς της «μικρής», όπως είπε, κυβέρνησής του αλλά και τα πρόσωπα που θα τον πλαισιώσουν σε κορυφαίες θέσεις ευθύνης, είναι, όπως φαίνεται, πιο ευχάριστος μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Ηδη, ο Κ. Μητσοτάκης έχει σε έναν ξεχωριστό φάκελο το προσχέδιο του νέου υπουργικού συμβουλίου το οποίο γνωρίζουν ελάχιστοι εκ των στενών του συνεργατών.

Ο φάκελος αυτός είναι αποτέλεσμα σκληρής εργασίας των προηγούμενων κιόλας ετών, καθώς ο ίδιος τοποθετούσε στην short list πρόσωπα

που είτε γνώριζε ο ίδιος, είτε γνώρισε κατά την διάρκεια της προεδρίας του στη ΝΔ.

Ιδιαίτερα θετική γνώμη σχημάτισε και για πρόσωπα που προέκυψαν από το περίφημο μητρώο στελεχών, κάποιοι εκ των οποίων δίνουν και τη μάχη των βουλευτικών εκλογών.

Οι περισσότεροι στη ΝΔ πίστεψαν ότι το μητρώο αυτό θα αποτελούσε το εκκολαπτήριο νέων υποψήφιων βουλευτών αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν ποτέ στο μυαλό του καθώς από εκείνη την δεξαμενή είχε σκοπό να αξιοποιήσει πρόσωπα για οποιαδήποτε θέση έκρινε οτι ένα πρόσωπο ήταν κατάλληλο γι αυτήν.

Για παράδειγμα πιο σημαντικά, ίσως και για ενα κομμάτι εκ της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι τα πρόσωπα που θα ηγηθούν και να ενταχθούν στις ομάδες που θα λύσουν τεράστια προβλήματα σε ΔΕΚΟ και Οργανισμούς.

Εκείνοι θα αποτελέσουν και την εκτελεστική μηχανή των όποιων νομοθετικών αποφάσεων και εκείνοι τελικά θα κριθούν από το αν υπήρξε αποτελεσματική διαχείριση. Ενα τρανό παράδειγμα είναι η ΔΕΗ για την οποία ο Κ. Μητσοτάκης πιστεύει οτι έτσι όπως την κατάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πιά ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό για την ελληνική οικονομία.

Ο Σαμαράς

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει δεχτεί πρόταση να αναλάβει την θέση του έλληνα επιτρόπου στην Κομισιόν.

Σε πιθανή απορία που εκφράσει κάποιος «μα μπορεί πρώην πρωθυπουργός να πάει για επίτροπος», υπάρχει απάντηση.

Πρώτον δεν απαγορεύεται από πουθενά. Δεύτερον και επιπρόσθετα, οι πρώην πρωθυπουργοί πριμοδοτούνται εφόσον ενταχθούν στην επιτροπή και με ex officio θέση αντιπροέδρου η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική για την επιρροή της χώρας που εκπροσωπούν.

Ο Κ. Μητσοτάκης εργάζεται πολύ για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας και του κύρους της χώρας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Διεθνή Κοινότητα για να μπορέσει να διαπραγματευτεί με σοβαρότητα και αξιώσεις το οικονομικό του πρόγραμμα και ο Αντώνης Σαμαράς είναι ιδανική περίπτωση για κάτι τέτοιο.

Ο πρώην πρωθυπουργός , σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika news είναι αποφασισμένος να εξετάσει σοβαρά αυτή την εξέλιξη και κατά πάσα πιθανότητα θα δεχτεί καθώς είναι και δική του πεποίθηση οτι πρέπει να πέσουν όλοι στη μάχη για να πάει η χώρα μπροστά και να προλάβει επιτέλους το τρένο της ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής

Για την θέση του προέδρου της Βουλής ακούγεται το όνομα του Κωστή Χατζηδάκη με τον ίδιο να κρατά ακόμα το στόμα του κλειστό.

Εκτιμάται οτι το κύρος, το ύφος, η κοινοβουλευτική εμπειρία και η συνθετική ικανότητά του μαζί βέβαια με το ξεκάθαρο κεντροδεξιό του προφίλ ταιριάζουν απόλυτα με την θέση αυτή.

Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί πάντως διότι και άλλοι υποψήφιοι για την θέση υπάρχουν αλλά ένας εξίσου σοβαρός προβληματισμός , οτι ο Κ. Χατζηδάκης έχει πολύτιμη εμπειρία και γνώσεις στο αναπτυξιακό κομμάτι και άρα θα μπορούσε να προσφέρει εκεί ίσως καλύτερα απο το να αναλάβει το προεδρείο της Βουλής.

Στους υποψήφιους για την θέση και ο Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος έδωσε τον καλύτερο εαυτό του από την θέση που του ανατέθηκε για τον συντονισμό των αυτοδιοικητικών εκλογών και με επιβεβαιωμένο κύρος σε όλες τις πτέρυγες της ολομέλειας.

Ενα ακόμα πρόσωπο που δεν έχει γίνει γνωστό, είναι η Μαριέττα Γιαννάκου που θα συμβολίζει πολλά ενώ θα επιστρέψει και γυναικείο πρόσωπο στον θεσμό αυτό μετά την Αννα Ψαρούδα – Μπενάκη.

Η κα Γιαννάκου πάντως εάν δεν προταθεί για την προεδρία της Βουλής θα αναλάβει σίγουρα καίριο κυβερνητικό ή παρεμφερές πόστο.

Επικρατείας

Στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, μιάς και ο λόγος για την Μαριέττα Γιαννάκου, αναμένεται να τοποθετηθεί επικεφαλής ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.

Η επιλογή και ο συμβολισμός είναι προφανώς ξεκάθαρες έννοιες. Σίγουροι θεωρούνται ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Γιώργος Γεραπετρίτης .

Ακούγεται επίσης το όνομα του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταρέλλου καθώς και του Δ. Αβραμόπουλου αν και ο τελευταίες έχει σοβαρές υποχρεώσεις στην Κομισιόν μέχρι τον Νοέμβριο.

Η αξιοποίησή του ενδέχεται να γίνει μετά την επιστροφή του στην Αθήνα.

Ακόμα, στο επικρατείας δεν αποκλείεται να συπεριληφθεί και σε εκλόγιμη θέση η σημερινή εκπρόσωπος του κόμματος Σοφίας Ζαχαράκη η οποία τα πηγαίνει περίφημα κατά κοινή ομολογία και εκπροσωπεί το ήθος , την γνώση και τα προσόντα της νέας γενιάς , στίγμα που ακριβώς θέλει να δώσει στη νέα πολιτική εποχή για την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μαξίμου

Στο Μαξίμου, διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού θα είναι ο Στέλιος Πέτσας, διευθυντής σήμερα του γραφείο του Κ. Μητσοτάκη. Διευθυντής στο γραφείο Τύπου θα συνεχίσει ο Κ. Ζούλας με την γνωστή ομάδα Σ. Ζαχαράκη και Κύρα Κάπη.

Στην ομάδα αυτή του πρωθυπουργικού Μεγάρου εντάσσεται και ο Μανόλης Γραφάκος, νέο μέλος που με απόφαση του Κ. Μητσοτάκη ανέλαβε αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Φυσικά εκεί και ο Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ πιθανότατα η ιδιότητά του, αλλά και σε διπλανό γραφείο ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Από το Μέγαρο αυτονοήτως δεν πρόκειται να λείψει ένας από τους πιό στενους συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη και εξάδελφός του Δη. Γρηγοριάδης και βέβαια ο «άνθρωπος σκιά» επόμενου πρωθυπουργού, Θανάσης Νέζης.

Την ομάδα αυτή συμπληρώνει ο τρίτος εκ των «τριών σωματοφυλάκων» του σημερινού τρίτου ορόφου της Πειραιώς, ο Γιώργος Μυλωνάκης, άνθρωπος εξ απορρήτων του Κ.Μητσοτάκη και πολυπράγμων σε όλα τα κορυφαία θέματα πολιτικής και στρατηγικής της ΝΔ. Γιά τις θέσεις των υπουργών, οτι ακούει και διαβάζει κανείς είναι πολύ πιθανό να πέσει έξω.

Πρόκειται για επτασφράγιστο μυστικό του Κ. Μητσοτάκη, το έχει συζητήσει ελάχιστα και με ελάχιστους και γνωρίζει μόνο ο ίδιος τον φάκελο που περιλαμβάνει τις σκέψεις του.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές 2019, Μητσοτάκη -, Μαξίμου, Βρυξέλλες, Σαμαράς,ekloges 2019, mitsotaki -, maximou, vryxelles, samaras