ΕΠΟ: Επισημοποίησε την επιλογή Πογέτ για τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος

Η ΕΠΟ επισημοποίησε την επιλογή της στο πρόσωπο του Γκουστάβο Πογέτ για τον πάγκο της εθνικής ομάδας των ανδρών.

Αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας, εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Επέλεξε τον Gustavo Poyet για τη θέση του προπονητή της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών. Θα ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις

για την οριστική επίτευξη και τον καθορισμό των λεπτομερειών της συμφωνίας.

Αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 3 Μαρτίου 2022 με θέμα την επικύρωση του διορισμού των μελών του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

*Πριν την έναρξη της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ποδοσφαιριστή του Γ.Σ. Ηλιούπολης Αλέξανδρου Λάμπι».

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής διαθέσιμες πληροφορίες για τον Γκουστάβο Πογέτ και τους συνεργάτες στην Εθνική Ελλάδος υπολογίζεται κοντά στις 650.000 ευρώ και πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι τελικές διαπραγματεύσεις για την οριστική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Πογέτ, με σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα σε Τσέλσι, Τότεναμ και Σαραγόσα μεταξύ άλλων, εργαζόταν μέχρι τα τέλη Αυγούστου στην Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα της Χιλής.

Πέραν της ΑΕΚ, με την οποία σε 28 αγώνες είχε 18 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες, είχε δουλέψει στις αγγλικές Μπράιτον και Σάντερλαντ, την ισπανική Μπέτις, την κινεζική Σανγκάη Σενούα και τη γαλλική Μπορντό.

Ο Πογέτ θα καθοδηγήσει την Εθνική μας ομάδα στο UEFA Nation League αλλά και τα προκριματικά του Euro τα οποία ξεκινούν τον Μάρτιο 2023 και ολοκληρώνονται τον Νοέμβριο 2023.

Keywords
Τυχαία Θέματα