Για νέα κοροϊδία με την παράλληλη ασφάλιση μιλούν οι συνταξιούχοι - «Παγωμένες» οι συντάξεις

«Νέα κοροϊδία σε βάρος των συνταξιούχων, αφού μετά από 27 μήνες από την εφαρμογή του ν. Κατρούγκαλου, το υπουργείο Εργασίας έχει εκδώσει τρείς εγκυκλίους για το ίδιο θέμα (παράλληλη ασφάλιση) με σκοπό την καθυστέρηση, χωρίς όμως να έχει εκδώσει ούτε μια απόφαση συνταξιοδότησης», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Σύμφωνα με την Ένωση των συνταξιούχων, «πάγιο αίτημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων ήταν το δικαίωμα στην υποχρεωτική παράλληλη ασφάλιση (πέραν του ενός φορέα κύριας ασφάλισης), ώστε να υπάρξει προσαύξηση στην πρώτη κύρια σύνταξη ή να λάβει τις συντάξεις

που του αναλογούν».

«Το ΕΝΔΙΣΥ μαζί με τον Σύλλογο Συνταξιούχων Δικαστικών Υπαλλήλων Διοικητικών Δικαστηρίων ζήτησαν να αρθεί η αδικία με έγγραφό τους από 11.09.2014 στον τότε υπουργό Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση. Μετέπειτα ψηφίστηκε ο νόμος 4387/2016 και ρυθμίστηκε το θέμα για τους αιτούντες από 13.05.2016 (ν. Κατρούγκαλου) και μετά. Για τους πριν τις 12.05.2016 δεν δόθηκε καμία λύση με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια τεράστια ανισότητα και αδικία».

Κατά το ΕΝΔΙΣΥ, «το κόστος της προσαύξησης είτε της χορήγησης δεύτερης κύριας σύνταξης είτε της προσαύξησης της πρώτης κύριας σύνταξης ανέρχεται μεσοσταθμικά στα 49 εκατ. ευρώ».

Το ΕΝΔΙΣΥ «υπενθυμίζει ότι σκοπίμως δεν καταβάλλονται οι συντάξεις ώστε η κυβέρνηση να δημιουργεί υπέρ πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ. Συνολικά βρίσκονται σε εκκρεμότητα 180.000 συντάξεις και εφάπαξ ύψους 1.581.200.000 ευρώ συν τα 49 εκατ. ευρώ που προκύπτουν από την παράλληλη ασφάλιση, με τον χρόνο αναμονής στις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις να φθάνει και τα 6 χρόνια».

«Μάλιστα, με προσωρινή σύνταξη-φιλοδώρημα ύψους 400 ευρώ – για πάνω από δυο χρόνια -αναγκάζονται να ζήσουν χιλιάδες ασφαλισμένοι που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης στον ΕΦΚΑ για να πάρουν τις “ψαλιδισμένες” κύριες συντάξεις τους. Ιδιαίτερα απελπιστική είναι η κατάσταση με τις ψαλιδισμένες επικουρικές συντάξεις όπου στο ΕΤΕΑΠ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών), βρίσκονται σε εκκρεμότητα 92.000 αιτήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΝΔΙΣΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα