Η στρατηγική Κασσελάκη για το Συνέδριο - Συνεργάτες του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο «Dnews»: «Θα έχουμε πάνω από το 50% του σώματος»

Μονόδρομος για τον Στέφανο Κασσελάκη το Συνέδριο.

Πλήρως στοχοπροσανατολισμένο στη μάχη του Έκτακτου Συνεδρίου συνεχίζει το Κασσελακικό στρατόπεδο, με τα στελέχη αυτής της πλευράς να εκφράζουν την απόλυτη βεβαιότητα τους ότι θα κερδίσουν τους συσχετισμούς του Συνεδρίου.

Προκειμένου, λοιπόν, να διασφαλίσουν ότι θα ελέγξουν τις εξελίξεις στο Συνέδριο, αυτές τις μέρες καταβάλουν μια μεγάλη οργανωτική προσπάθεια, η οποία ισχυρίζονται ότι φτάνει μέχρι την ανάλυση της επικείμενης ψηφοφορίας σε κάθε Οργάνωση Μελών του κόμματος.

«Το Συνέδριο έχει τελειώσει»

Συγκεκριμένα,

στενοί συνεργάτες του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο «Dnews», προβλέπουν ότι η κασσελακική μεριά θα έχει πάνω από το 50% του σώματος του Συνεδρίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το Συνέδριο έχει τελειώσει».

Προς επίρρωση του επιχειρήματος τους, οι ίδιες πηγές αναφέρονται στην παρουσία του κόσμου στα εγκαίνια των γραφείων της καμπάνιας την Τετάρτη, στην οποία ισχυρίζονται ότι συγκεντρώθηκαν πάνω από 1.500 άτομα, κάτι που θεωρούν πως είναι ενδεικτικό της δυναμικής των πραγμάτων.

Μητέρα των μαχών η ψηφοφορία για τον αποκλεισμό

Σε ότι αφορά το περιεχόμενο της μάχης του Συνεδρίου, στην κορυφή θέτουν τη ψηφοφορία που θα ζητήσουν για την ακύρωσης της απόφασης αποκλεισμού της υποψηφιότητας Κασσελάκη από την Κεντρική Επιτροπή.

Επίσης, από τη βάση των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη υπάρχει μεγάλη πίεση να τεθεί σε ψηφοφορία και το ζήτημα της ακύρωσης της απόφασης καθαίρεσης από τη θέση του προέδρου. Ωστόσο, στο επιτελείο Κασσελάκη φαίνεται να υπάρχουν επιφυλάξεις ως προς αυτή την επιλογή, προβάλλοντας τη δικαιολογία ότι «δεν έχει νόημα», αφού είναι απαραίτητο, ούτως ή άλλως, να γίνουν νέες εκλογές προέδρου για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Επίσης, σημειώνουν ότι μια σχετική ψηφοφορία θα τραυμάτιζε περαιτέρω το κόμμα.

Πάντως, πέρα από το αν αυτά τα επιχειρήματα αποτελούν προφάσεις ή ειλικρινείς σκέψεις, μια ψηφοφορία για την αναίρεση της καθαίρεσης από τη θέση του προέδρου θα κατέγραφε χειρότερο συσχετισμό για το Κασσελακικό στρατόπεδο, καθώς τουλάχιστον η ομάδα Πολάκη, αλλά και άλλοι, συμφωνούν πλήρως με την αποπομπή του, αλλά έχουν πάρει θέση κατά του αποκλεισμού του.

Μονόδρομος το Συνέδριο

Επίσης, φαίνεται ότι η ακύρωση της απόφασης αποκλεισμού της υποψηφιότητας στο Συνέδριο αποτελεί μονόδρομο για τον πρώην πρόεδρο. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη που βρίσκονται κοντά του: «Υπάρχει μόνο το Συνέδριο». Πράγματι, οι προϋποθέσεις που τίθενται από το καταστατικό για ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα (υπογραφές του 15% των μελών και 50% συμμετοχή) μοιάζουν άπιαστες, ιδίως με δεδομένο ότι τα κλειδιά του κόμματος βρίσκονται στα χέρια της άλλης πλευράς. Φαίνεται, λοιπόν, ότι η «απειλεί» αυτή προβάλλεται από τον Στέφανο Κασσελάκη περισσότερο για λόγους συσπείρωσης της βάσης των υποστηρικτών του.

Το αφήγημα της αντιδημοκρατικής εκτροπής

Σε κάθε περίπτωση, οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη εμφανίζονται απόλυτα σίγουροι για τη θετική έκβαση του Συνεδρίου, εδράζοντας τη βεβαιότητα τους στα αντανακλαστικά που έχουν ξυπνήσει στη βάση του κόμματος οι αντιδημοκρατικοί χειρισμοί της συγκυριακής, όπως τη χαρακτηρίζουν, πλειοψηφίας των οργάνων, εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη. Πάντως, η επένδυση της κασσελακικής πλευράς σε αυτό το αφήγημα ενδέχεται να γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον της.

Και αυτό, διότι στην περίπτωση που η μεριά της πλειοψηφίας κερδίσει και το Συνέδριο, που αποτελεί το ανώτατο όργανο του κόμματος, με μια απόφαση, η οποία θα επικυρώνει τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη, τότε θα έχει καταρριφθεί κάθε αφήγημα του κασσελακικού στρατοπέδου περί αντιδημοκρατικής καθαίρεσης. Παρόλα αυτά, από το επιτελείο Κασσελάκη θεωρούν ότι ακόμη και με μία απόφαση Συνεδρίου, ο αποκλεισμός υποψηφιότητας, θα αφήσει μόνιμη «ρετσινιά» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιρροή Κασσελάκη στην ΚΟ θα φανεί στην παρουσίαση του προγράμματος

Τέλος, μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται η παρουσίαση του προγράμματος του Στέφανου Κασσελάκη από τον ίδιο. Μεταξύ άλλων, η εν λόγω εκδήλωση θα έχει ενδιαφέρον και για τους βουλευτές που θα παραβρεθούν και θα «αποκαλύψουν» το εύρος της στήριξης που έχει ο πρώην πρόεδρος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

#ΣΤΕΦΑΝΟΣ_ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ #ΣΥΡΙΖΑ #ΣΥΝΕΔΡΙΟ_ΣΥΡΙΖΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κασσελάκη, Συνέδριο - Συνεργάτες, ΣΥΡΙΖΑ, Dnews,kasselaki, synedrio - synergates, syriza, Dnews