Κακοκαιρία «Μπάλλος» - Στυλιανίδης: Δύσκολο το διήμερο, σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή

«Υπήρχαν περιστατικά που θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί δυσάρεστα» ανέφερε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης σε έκτακτη ενημέρωση για την πορεία της κακοκαιρίας «Μπάλλος»

Σε εκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία «Μπάλλος» που πλήττει από το πρωί την Αττική, προχώρησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Στυλιανίδης.

Από το πρωί η σφοδρή κακοκαιρία, έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις σε δρόμους και ΜΜΜ, ενώ ήδη έχει ανακοινωθεί ότι τα σχολεία

στο Λεκανοπέδιο θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή.

«Υπήρχαν περιστατικά που θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί δυσάρεστα, δύσκολο το διήμερο»

«Αντιμετωπίζουμε ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο, πολύ σοβαρό. Κυριαρχεί σε όλη τη χώρα. Από χθες όλες οι δυνάμεις κράτους, τοπικής αυτοδιοίκησης είναι σε πλήρη διασπορά και ετοιμότητα. Χάρη σε αυτή την ετοιμότητα έχουμε προλάβει πολλά περιστατικά που θα μπορούσαν να εξελιχθούν δυσάρεστα.

Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο, γι αυτό κανένας εφησυχασμός. Έχουν ενημερωθεί τα ενιαία συντονιστικά κέντρα και λειτουργούν συντονισμένα και από κοινού. Οι δυνάμεις παρεμβαίνουν όπως και όποτε χρειάζεται με προτεραιότητα τη ζωή των πολιτών, τις υποδομές της χώρας και την περιουσία των πολιτών.
Τα ενιαία κέντρα θα συνεχίσουν να λειτουργούν μέχρι το τέλος του φαινομένου.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού σώματος έχει 385 κλήσεις από 20 περιοχές. 340 για αντλήσεις υδάτων, 11 για απομακρύνσεις ατόμων από αυτοκίνητα και ευτυχώς όλες έχουν εξελιχθεί αισίως. Όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή.

Στην Αττική παρατηρούνται μεγάλα προβλήματα συσσώρευσης υδάτων. Πειραιώς στο ύψος Πέτρου Ράλλη και Χαμοσταίρνας. Στην παλιά παραλιακή Ποσειδώνος. Να αποφεύγουν οι οδηγοί κάθε περιττή μετακίνηση όσο διαρκούν τα φαινόμενα.

Στην Εύβοια που έχει πληγεί από τις πυρκαγιές, 50 οχήματα της πυροσβεστικής.

Στην Κέρκυρα υπερχείλισε το ρέμα Μεσογγί, οι δυνάμεις είναι σε γενική επιφυλακή. Έχει κινητοποιηθεί ελικόπτερο με διασώστες για να απεγκλωβίσει τυχόν πολίτες που έχουν εγκλωβιστεί. Επιχειρεί ερπυστριοφόρο και έχει κινητοποιηθεί και το Λιμενικό.

Περιφέρειες και Δήμοι βρίσκονται επί ποδός, το ίδιο Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ. Όπου χρειάστηκε, βόρεια Εύβοια και Δυτική Αττική εφαρμόστηκε και η εισήγηση προς του ΟΤΑ για προληπτικές μεταφορές κατοίκων σε ασφαλείς χώρους. Όπως από σπίτια μέσα σε ρέματα.

Αύριο με απόφαση των Περιφερειών θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική καθώς έχουμε ενδείξεις που μας επιβάλλουν να πάρουμε την απόφαση. Υπάρχει ενδεχόμενο για κλείσιμο και σε άλλες περιοχές. Ίσως στο Ανατολικό Αιγαίο»

Δείτε την ενημέρωση:

{https://www.youtube.com/watch?v=zFXlzNXfixk}

Keywords
Τυχαία Θέματα