ΚΙΝΑΛ: Με Γερουλάνο και Ανδρουλάκη στη μάχη της επικοινωνίας

Τα πιο δημοφιλή πρόσωπα του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να σηκώσουν το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος, τουλάχιστον στο επικοινωνιακό επίπεδο.

Ο βασικός τους στόχος είναι να επιτύχουν αφενός την επιστροφή όσο το δυνατό περισσότερων ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου να περιορίσουν, στο μέτρο του εφικτού, τις απώλειες προς της ΝΔ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο βασικά πρόσωπα θα είναι

ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Παύλος Γερουλάνος.

Πρόκειται για δύο πολιτικούς που απευθύνονται σε διαφορετικά ακροατήρια της βάσης του κόμματος, είναι αρκούντως επικοινωνιακοί και σύμφωνα με το σχεδιασμό της Χαριλάου Τρικούπη μπορούν να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους, τόσο αυτούς που επέλεξαν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές όσο και αυτούς που σκέφτονται να μετακινηθούν προς τη ΝΔ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Γερουλάνος και Ανδρουλάκης δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν τους περιορισμούς στις εμφανίσεις τους κατά την προεκλογική περίοδο, αφού δεν θα είναι υποψήφιοι με σταυρό.

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, αμέσως μετά την πρωτιά του και την επανεκλογή του δήλωσε ότι θέτει τον εαυτό του στη διάθεση της παράταξης και για τις εθνικές εκλογές.

Άλλωστε, οι πρώτες του τηλεοπτικές εμφανίσεις και τα επεισόδια που είχε με τους Δημήτρη Τζανακόπουλο και Πάνο Σκουρλέτη πιστοποίησαν ότι έχει ήδη αναλάβει να… παίξει “σκληρό ροκ” κυρίως απέναντι στους εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος, μπορεί να απέτυχε να μπει στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, ωστόσο –είναι αλήθεια- διαθέτει μεγάλες επικοινωνιακές ικανότητες.

Έχει μεγάλη αναγνωρισιμότητα και έχει κερδίσει, όπως υποστηρίζουν από τη Χαριλάου Τρικούπη, τη θετική άποψη μεγάλης μερίδας ψηφοφόρων που βρίσκονται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ.

Ο ίδιος ο Παύλος Γερουλάνος σε σχετική του δήλωση ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Βρισκόμαστε για μια ακόμη μία φορά μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή.

Η πολιτική αποτυχία του Αλέξη Τσίπρα, τόσο στην κυβερνητική διαχείριση όσο και στις όποιες διαδικασίες ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου επιχείρησε, δημιουργεί την ανάγκη και την υποχρέωση σε όλους εμάς, που πιστεύουμε στην πολιτική ως δύναμη δημιουργίας, να δηλώσουμε παρών σε αυτή τη μάχη για την ενίσχυση του χώρου μας. Ζήτησα από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής να μπω σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ώστε να δώσω σε όλη την Ελλάδα την πολιτική μάχη για τη νίκη των ιδεών μας και για ένα λυτρωτικό αποτέλεσμα για τους ανθρώπους που στηρίζουν τα όνειρά τους στις ιδέες του προοδευτικού χώρου”.

Εκτός από τα δύο αυτά πρόσωπα, στην πρώτη γραμμή της επικοινωνίας από πλευράς ΚΙΝΑΛ, αναμένεται να βρεθεί ο γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ένα άφθαρτο δηλαδή πρόσωπο που συν τοις άλλοις συμβολίζει το «άνοιγμα» στη νέα γενιά, καθώς και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Γιώργος Καμίνης.

Σημαντικό ρόλο θα έχει και εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης, εάν δεν αποφασίσει να είναι υποψήφιος βουλευτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα