Μητσοτάκης από Ιαπωνία: Ενισχύεται η οικονομική συνεργασία των δυο χωρών, ολοκληρώθηκαν οι συμφωνίες

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου πρίγκιπα Akishino, τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Fumio Kishida, τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Hiroyυki Hosoda και με εκπροσώπους της Ιαπωνικής Επιχειρηματικής Ομοσπονδίας.

Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ιαπωνία, συνοδεία 20μελούς ομάδας Ελλήνων επιχειρηματιών, με στόχο την αναθέρμανση των εμπορικών σχέσεων με τη χώρα του

Ανατέλλοντος Ηλίου, οι οποίες έφταναν τα 10 δισ. δολάρια πριν από την οικονομική κρίση και πριν η Ελλάδα χάσει την επενδυτική βαθμίδα.

Ο πρωθυπουργός, μόλις έφτασε στην Ιαπωνία, επισήμανε πως πρόκειται για μία «σημαντική επίσκεψη σε μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και μια χώρα με την οποία ελπίζουμε να αναπτύξουμε ακόμη στενότερες σχέσεις».

Το πλαίσιο των συζητήσεων: Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα του Τουρισμού, Διακανονισμός μεταξύ Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αντίστοιχου φορέα ATLA Ιαπωνίας, Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ Ελληνικής Εταιρείας Εξαγωγικών Πιστώσεων και αντίστοιχου ιαπωνικού Nippon Export & Investment Insurance (NEXI) (υπογράφεται την Τρίτη), Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ Enterprise Greece και αντίστοιχου φορέα Japan External Trade Organisation (JETRO) (υπογράφεται την Τρίτη), Επίτευξη συμφωνίας επί του κειμένου Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας.

Η Ελληνική Κυβέρνηση και η Κυβέρνηση της Ιαπωνίας συμφώνησαν επί της αρχής να προχωρήσουν στη σύναψη Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας (ΣΑΔΦ) Ελλάδας – Ιαπωνίας.

Η Σύμβαση αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών σε φορολογικά θέματα, για την εξάλειψη της διπλής φορολογίας αναφορικά με τους φόρους επί του εισοδήματος, χωρίς να δημιουργούνται ευκαιρίες για μη επιβολή φορολογίας ή για μειωμένη φορολογία μέσω φοροδιαφυγής ή φοροαποφυγής. Με τον τρόπο αυτό, αναμένεται να δοθεί περαιτέρω ώθηση στις επενδύσεις και τις οικονομικές συναλλαγές μεταξύ της Ελλάδας και της Ιαπωνίας.

Η Σύμβαση θα υπογραφεί μετά την ολοκλήρωση των αναγκαίων εσωτερικών διαδικασιών από τις Κυβερνήσεις των δύο κρατών. Στη συνέχεια, θα τεθεί σε ισχύ μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων εθνικών διαδικασιών σε κάθε χώρα.

Το Υπουργείο Οικονομικών, μέσα σε ένα σύνθετο διεθνές περιβάλλον στο οποίο ανακύπτουν προβλήματα και εγείρονται νέες προκλήσεις από τη συνεχώς αυξανόμενη οικονομική αλληλεξάρτηση ανάμεσα σε χώρες με διαφορετικά οικονομικά συστήματα ή και διαφορετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, συνεχίζει να διευρύνει και να επικαιροποιεί το υφιστάμενο δίκτυο των διεθνών αυτών Συμβάσεων, με το βλέμμα στραμμένο στην ειρήνη, τη σταθερότητ

#ΙΑΠΩΝΙΑ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΕΠΙΣΚΕΨΗ #ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ_ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα