Πάτρα: Νέες καταθέσεις από τους γιατρούς για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Νέος γύρος καταθέσεων ξεκινάει σήμερα, Πέμπτη 28 Απριλίου, για τη δολοφονία της εννιάχρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη από την Πάτρα με κεταμίνη.

Πιο αναλυτικά, η 18η ανακρίτρια θα λάβει καταθέσεις από τους γιατρούς του «Αγλαΐα Κυριακού» και του «Ωνασείου», δηλαδή από τα νοσοκομεία στα οποία είχε νοσηλευτεί η Τζωρτίνα.

Μάλιστα, ήδη έχουν καταθέσει 25 γιατροί και νοσηλευτές από το νοσοκομείο της Πάτρας. Οι νέοι μάρτυρες θα καταθέσουν ώστε να περιγράψουν αναλυτικά τι συνέβη κατά το διάστημα

νοσηλείας της.

Όλα αυτά τη στιγμή που η ανακρίτρια αναμένει να λάβει άμεσα στα χέρια της δύο ακόμη εκθέσεις:

- Η πρώτη αφορά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της Ρούλας Πισπιρίγκου,
- Η δεύτερη αφορά τη συμπληρωτική έκθεση για το ηλεκτρονικό απόρρητο της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η προφυλακισθείσα έχει δώσει στις Αρχές τους κωδικούς του smartphone της και του email (με την ονομασία «tanalias»), όμως το Chrome εξακολουθεί να είναι «κλειδωμένο» με δεύτερο email και άγνωστο κωδικό, άρα, δεν μπορεί να γίνει έρευνα στις αναζητήσεις που είχαν γίνει κατά το παρελθόν.

Τα sms που έστελνε η Ρούλα Πισπιρίγκου στους γιατρούς

Λίγες ώρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου στέλνει μηνύματα που προκαλούν ερωτηματικά, καθώς προδίδουν απόλυτη ψυχρότητα και αποστασιοποίηση για μια μητέρα που πενθεί.

Δεν σταματούν οι αποκαλύψεις για την προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η γυναίκα φέρεται να έστειλε μηνύματα σε γιατρού του παιδιού την 30η Ιανουαρίου - μόλις μία ημέρα μετά τον θάνατό του - που χαρακτηρίζονται από απόλυτη ψυχρότητα και απάθεια.

Πιο συγκεκριμένα, η Ρούλα Πισπιρίγκου ανακοίνωνε στους γιατρούς τη διενέργεια ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, αλλά και την ημερομηνία της κηδείας.

«Θυμίζει μια συζήτηση για μια δημοσιογραφική κάλυψη του γεγονότος και όχι μιας μάνας, η οποία έχασε το παιδί της λίγες ώρες νωρίτερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος, Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Δείτε τα μηνύματα της Ρούλας Πισπιρίγκου

«Αν έχει γίνει ασφυξία, θα μπορούσατε να το δείτε;», σοκάρει η ερώτηση της Πισπιρίγκου σε Ιατροδικαστή

Σοκάρει η ερώτησή της Ρούλας Πισπιρίγκου στην ιατροδικαστή για τον ασφυκτικό θάνατο, όταν πέθανε η Ίριδα.

«Μόλις η νεκροτομή τελείωσε, οι γονείς περίμεναν με αγωνία για να ενημερωθούν για τα ευρήματα. Τότε πληροφορήθηκαν ότι κρίθηκε απαραίτητο να γίνει δειγματοληψία για ιστολογική εξέταση.

Μεταξύ των ερωτήσεων που έκαναν οι γονείς κατά τη διάρκεια αυτής της ενημέρωσης ήταν και μία ερώτηση της μητέρας σχετικά με το αν η ιατροδικαστής θα μπορούσε να δει αν το μωρό είχε ασφυκτικό θάνατο» είπε η ιατροδικαστής, σύμφωνα με τον alpha.

«Ξέρετε πως τα μωράκια γυρίζουν στην κούνια. Αν έχει γίνει ασφυξία, θα μπορούσατε να το δείτε;» ρώτησε συγκεκριμένα η Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ.

«Βόμβα» από τον δικηγόρο της Πισπιρίγκου: «Χορηγήθηκε δύο φορές με συνταγή η κεταμίνη στη Τζωρτζίνα»

Δύο φορές είχε χορηγηθεί κεταμίνη στην Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο του Ρίου - μια εκ των οποίων σε μεγάλη ποσότητα - ισχυρίζεται ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Μια νέα πληροφορία που προέκυψε διά στόματος του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου - και επιβεβαιώνεται από τη δικογραφία - ανατρέπει όσα γνωρίζουμε για την κεταμίνη, τη θανατηφόρα ουσία που, σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού, της χορηγήθηκε σε τέτοια ποσότητα που οδήγησε στο θάνατό της.

Ο Όθων Παπαδόπουλος υποστήριξε συγκεκριμένα πως η ουσία συνταγογραφήθηκε και χορηγήθηκε στο παιδί δύο φορές, όταν νοσηλεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου - κάτι που αποδεικνύεται κι από τον ιατρικό φάκελο του παιδιού.

Η πρώτη χορήγηση έγινε στις 11/4/21 - όταν το παιδί έπαθε το πρώτο επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα την τετραπληγία του - και η δεύτερη στις 5/6/21.

«Και στις δύο περιπτώσεις η κεταμίνη χορηγήθηκε συνταγογραφημένα, καθώς έγινε διασωλήνωση. Στην πρώτη περίπτωση χορήθηγηκε ποσότητα 2,8 ml και στην άλλη 5,6 ml», σημείωσε ο Όθων Παπαδόπουλος, κάνοντας παράλληλα αναφορά σε μια τριπλή σειρά γεγονότων: MEΘ - διασωλήνωση - κεταμίνη».

Στο περιστατικό της 29ης Ιανουαρίου έχουμε επέμβαση της ΜΕΘ, διασωλήνωση που γίνεται στην προσπάθεια αναζωογόνησης του παιδιού - και σε αντίθεση με τα αντίστοιχα περιστατικά δεν έχουμε επίσημα, τουλάχιστον, χρήση κεταμίνης».

Η σημαντική διαφορά είναι πως η επίμαχη διασωλήνωση έγινε σε άλλο νοσοκομείο - το «Αγλαΐα Κυριακού» - όπου όμως έχει επιβεβαιωθεί πλέον πως υπήρχε η κεταμίνη.

Σημειώνεται πως η Εντατική του Νοσοκομείου του Ρίου έχει επιβεβαιώσει τη χρήση κεταμίνης στο παιδί - μετά τη διασωλήνωση, αλλά εντός της ΜΕΘ - προκειμένου να μην υποφέρει από την τραχειοστομία στην οποία υποβλήθηκε η Τζωρτζίνα, έπειτα από το επεισόδιο που οδήγησε στην τετραπληγία της.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάτρα, Νέες, Τζωρτζίνας,patra, nees, tzortzinas