Σε «τεντωμένο» σχοινί η κυβέρνηση εν όψει συλλαλητηρίων

Οι προβληματισμοί στο Μαξίμου.

Η κυβέρνηση κεντρικά έχει αποφασίσει να κρατήσει... χαμηλούς τόνους ως προς τα συλλαλητήρια. Από σεβασμό στους συγγενείς και στην κοινή γνώμη που αγωνιά για την δικαίωση της μνήμης των 57 νέων που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη.

Βορίδης και Γεωργιάδης τάραξαν τα ..νερά

Τους χαμηλούς τόνους, ωστόσο, ήρθαν να ταράξουν οι δηλώσεις του Μ. Βορίδη και του Άδωνη Γεωργιάδη οι οποίοι βλέπουν τον κίνδυνο η κυβέρνηση να «παγιδευτεί» σε ένα τοξικό σπιράλ ρίχνοντας τελικά νερό στον ..μύλο όσων διακινούν σενάρια συγκάλυψης.

Ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί

Η

αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση καλείται να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί το επόμενο διάστημα. Να σκύψει το κεφάλι στις τραγικές φιγούρες των γονιών που ζητούν πραγματική απόδοση ευθυνών και να ..σηκώσει κεφάλι σε όσους θεωρεί ότι καπηλεύονται την τραγωδία για πολιτικά οφέλη.

Οι «συμφύσεις» στην τραγωδία των Τεμπών

Διαχωρισμός εξόχως δύσκολος όταν το «αίτημα για δικαιοσύνη» και η «κατηγορία για συγκάλυψη» σχεδόν ταυτίζονται στα μάτια μεγάλης μερίδας της κοινής γνώμης με βάση τις δημοσκοπήσεις.

Όχι χωρίς λόγο. Σειρά λαθών έδωσαν την ευκαιρία σε καλόπιστους και κακόπιστους να είναι καχύποπτοι αν όχι εχθρικοί απέναντι στην κυβέρνηση και την δικαιοσύνη. Τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Ο κίνδυνος από το «σκύβω το κεφάλι» στα συλλαλητήρια

Ο προβληματισμός που αναπτύσσεται πλέον στο Μαξίμου είναι ότι το σκύψιμο του κεφαλιού μπορεί να εκληφθεί ως έμμεση αποδοχή μιας βαριάς κατηγορίας- για συγκάλυψη - που δεν έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα και την οποία η κυβέρνηση απορρίπτει κάθετα και οριζόντια.

Διότι άλλη βαρύτητα έχει το «λάθος» και άλλο η «συγκάλυψη». Το ένα «χρεώνεται» πολιτικά σε μία κυβέρνηση και το άλλο αποτελεί «έγκλημα» με ποινικές προεκτάσεις.

Οι επιθέσεις σε Κωνσταντοπούλου και Καρυστιανού

Σε αυτήν την λογική ο Άδωνης Γεωργιάδης επιτέθηκε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας ότι «έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα όποιος πάει στο συλλαλητήριο στηρίζει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου».

Σε αυτή την λογική ο Μάκης Βορίδης έβαλε στο «κάδρο» για πρώτη φορά την Μαρία Καρυστιανού λέγοντας: Η κ. Καρυστιανού είναι μια μητέρα που έχει χάσει το παιδί, σκύβω το κεφάλι σε αυτή την ιδιότητα. Είναι ενάγουσα και έχει θεσμικό ρόλο και αναζητά την τιμωρία των ενόχων. Απόλυτος σεβασμός στον ρόλο της αυτός. Όμως μετά κάνει πολιτικές τοποθετήσεις και βάζει πολιτικά ζητήματα στα οποία δεν γίνεται να μην απαντάς»

Πίσω από την τοποθέτηση Βορίδη κρύβεται το εξής σκεπτικό: Ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί αδιαμαρτύρητα ένα συλλαλητήριο που οργανώνεται επί τη βάση ότι υπάρχει συγκάλυψη εκ μέρους της κυβέρνησης.

Ο ασθενής και το απόστημα

Γεγονός είναι ότι οι «συμφύσεις» που έχουν δημιουργηθεί στην υπόθεση των Τεμπών είναι τόσες πολλές που χρειάζεται ψυχραιμία και χειρουργικές κινήσεις για να μην πεθάνει ο «ασθενής» και να καθαρίσει το απόστημα. Να πληρώσουν, δηλαδή, πολιτικά και ποινικά όσοι πραγματικά ευθύνονται και με βάση την ευθύνη που αναλογεί στον καθένα.

#ΤΕΜΠΗ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα