Λοβέρδος για Νovartis: Είμαι στο στόχαστρο μιας ομάδας πολιτικών κακοποιών

Σήμερα, Παρασκευή, εισάγονται στη Βουλή, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας, τρεις άρσεις βουλευτικής ασυλίας.

Για άθλια μεθόδευση έκανε λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος ζητώντας απο την Βουλή να ψηφίσει υπερ της άρσης της ασυλίας του, για την υπόθεση της Novartis. «Θέλω να μην υπάρχει

σε κάνενα πολίτη αμφιβολία για το τι έχει συμβεί επι θητείας μου στο υπουργείο Υγείας» είπε ο ίδιος τονίζοντας πως η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά πολλά εκατομμύρια επι των ημερών του και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απέναντι.

«Μείωσα σημαντικά την σπατάλη στην φαρμακευτική δαπάνη και μειώνοντας τα κέρδη και στην Novartis της οποίας όμως τα κέρδη επι ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκαν» δήλωσε. «Πρόσωπο με πρόσωπο θα αντιμετωπίσω τους εμπνευστές αυτής της σκευωρίας και της πλεκτάνης. Για αυτό πρώτος εγώ θα ψηφίσω την άρση της ασυλίας μου» είπε. «Οι σκευωροί που οργάνωσαν αυτή την πλεκτάνη είναι κακοποιοί. Τους σκευωρούς θα τους συντρίψω και δίνω λόγω τιμής» συμπλήρωσε.

Για πολιτική σκευωρία που στήθηκε εις βάρος του απο τους πολιτικούς του αντιπάλους και συγκεκριμένα από τον υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη έκανε λόγο ο Μάριος Σαλμάς ζητώντας την άρση της ασυλίας του. Η υπόθεση αφορά σε υπερτιμολογημένες αρθροσκοπήσεις, και το ερευνώμενο αδίκημα είναι η ηθική αυτουργία σε απιστία κατά του Δημοσίου. «Η υπόθεση αυτή αποτελεί τον ορισμό της σκευωρίας» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως όλα έγιναν νόμιμα και προς το συμφέρον των ασθενών.

Την άρση της βουλευτικής του ασυλίας απο το Σώμα ζήτησε ο Αριστείδης Φωκάς των ΑΝΕΛ, λέγοντας πως επιθυμεί να βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου για να μπορέσει να υπερασπιστεί την τιμή και την οικογένεια του. Η δικογραφία που έφτασε στην Βουλή αφορά μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του βουλευτή στο πλαίσιο μιας δικαστική διαμάχης που έχει ο ίδιος και η σύζηγος του με κατασκευαστική εταιρεία απο το 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα