Τα ψιλά γράμματα στις προμήθειες των τραπεζών

Το μεγάλο μπέρδεμα αφορά τη μεταφορά πίστωσης από τη μία τράπεζα στην άλλη, που σύμφωνα με τον νέο Νόμο, που τέθηκε ήδη σε ισχύ από τις 21 Ιανουαρίου, θα έχει πλαφόν το 0,50 ευρώ για έως 5.000 ευρώ.

Τα ψιλά γράμματα στις προμήθειες των τραπεζών μπερδεύουν το κοινό τις πρώτες μέρες εφαρμογής των νέων μέτρων.

Το μεγάλο μπέρδεμα αφορά τη μεταφορά πίστωσης από τη μία

τράπεζα στην άλλη, που σύμφωνα με τον νέο Νόμο, που τέθηκε ήδη σε ισχύ από τις 21 Ιανουαρίου, θα έχει πλαφόν το 0,50 ευρώ για έως 5.000 ευρώ.

Αυτή η προμήθεια ισχύει όταν η μεταφορά αφορά δύο φυσικά πρόσωπα και όχι επιχείρηση και όταν η συναλλαγή γίνει με την επιλογή SHA (share) - με χρήση web/mobile banking.

Όπως φαίνεται υπάρχουν πολλά ψιλά γράμματα και γίνονται πολλά μπερδέματα.

Στα ψιλά γράμματα της τιμολόγησης της κάθε τράπεζας μπορεί κάποιος να διαπιστώσει πόσο θα του κοστίσει ακριβώς η κάθε είδους μεταφορά. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι υπάρχουν τιμολόγια που δεν χρεώνουν το εισερχόμενο έμβασμα, άρα ο αποστολέας επιβαρύνεται εξαρχής μόνο το 0,50 ευρώ της δικής του προμήθειας.

Ένα άλλο σημείο που πρέπει να έχουν κατά νου όσοι περιμένουν τη χαμηλή χρέωση του 0,50 ευρώ είναι ότι αυτή αφορά συναλλαγές με πλαφόν τα 5.000 ευρώ. Το πλαφόν αυτό, όμως, δεν είναι ανά συναλλαγή. Είναι ημερήσιο. Δηλαδή, αν κάποιος θέλει να μεταφέρει πάνω από 5.000 ευρώ, στις επόμενες μεταφορές που θα υπερβούν το πλαφόν θα χρεωθεί με τον ισχύοντα τιμοκατάλογο.

Το κανονικό και ακριβότερο τιμολόγιο εφαρμόζεται και στα εισερχόμενα εμβάσματα, εφόσον έχει συμπληρωθεί προηγουμένως το ημερήσιο όριο των 5.000 ευρώ ή το πρώτο έμβασμα της ημέρας είναι άνω των 5.000 ευρώ.

Επίσης, για τις επιχειρήσεις εξακολουθούν να ισχύουν οι ακριβότερες χρεώσεις, όποιο κι αν είναι το ύψος του εμβάσματος.

Συγκεκριμένα κυμαίνονται από 3,5 έως 4 ευρώ ανά συναλλαγή και μειώνουν το ποσό που πιστώνεται στο λογαριασμό του παραλήπτη.

Μπέρδεμα η ένδειξη SHA ή OUR

Ο αποστολέας του εμβάσματος πριν την εκτέλεσή του καλείται να επιλέξει εάν θα χρεωθεί μόνο για τα έξοδα της τράπεζάς του (ένδειξη SHA) ή για το σύνολο της προμήθειας (ένδειξη OUR).

Στην πρώτη περίπτωση, ο παραλήπτης των χρημάτων θα χρεωθεί με το προβλεπόμενο ποσό που ισχύει στις εισερχόμενες μεταφορές. Άρα το ποσό που τελικά θα λάβει θα είναι μικρότερο.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ποσό του εμβάσματος θα καταλήξει εξ ολοκλήρου στο λογαριασμό του

#ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ #ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ_ΧΡΕΩΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα