Θεόδωρος Τρύφων: Αυτός είναι ο λόγος που οι Έλληνες πληρώνουν μεγάλες συμμετοχές στα φάρμακα

Για ένα κρίσιμο ζήτημα της Δημόσιας Υγείας μίλησε ο Θεόδωρος Τρύφων.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Θεόδωρος Τρύφων παραχώρησε συνέντευξη στο Two Day και έθιξε το θέμα της υψηλής συμμετοχής στα φάρμακα. Αναφέρει μάλιστα πως δεν υπάρχει λόγος οι Έλληνες να προχωρούν στην καταβολή τόσο μεγάλων ποσών για εξασφαλίζουν τα φάρμακά τους.

Τόνισε μάλιστα ότι τώρα γίνεται μια προσπάθεια η επιλογή Ελληνικού φαρμάκου (γενόσημου) να οδηγεί σε μηδενική συμμετοχή.

Ο

πρόεδρος της Πανελλήνιες Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, αναφέρθηκε και στις αδυναμίες του συστήματος αποζημίωσης των φαρμάκων από το δημόσιο ενώ εξηγεί γιατί η ενίσχυση της κατανάλωσης του ποιοτικού Ελληνικού φαρμάκου αποτελεί τη λύση για την οικονομική περίθαλψη των ασθενών, τη δημιουργία οικονομιών για τα Ταμεία και την ενίσχυση της παραγωγικής μηχανής της χώρας.

Επισήμαν, δε, την αναπτυξιακή διάσταση της βιομηχανίας φαρμάκου και περιέγραψε τις νάρκες που αντιμετωπίζει στη δραση της με σειρά αντικινήτρων και εξοντωτική φορολόγηση. Σήμερα μια κερδοφόρα φαρμακοβιομηχανία φορολογείται τελικά με 70%. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ένα στα τρία φάρμακα που διατίθενται στην Ελλάδα τα δίνει δωρεάν η φαρμακοβιομηχανία, σε μια διαδικασία που οι επιχειρήσεις επιστρέφουν 1,4 δισ στο δημόσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα