Του άρπαξαν 48.000€ από τον λογαριασμό με εφαρμογή-απάτη για κινητά - Πως έσωσε τα υπόλοιπα λεφτά του (βίντεο)

Μια νέα εφαρμογή-απάτη για κινητά που αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς έχει προκαλέσει πανικό σε χιλιάδες χρήστες κι έχει σημάνει συναγερμό στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Ένα θύμα της απάτης αυτής μίλησε on camera για την παγίδα που του έστησαν χάκερ. Ο άνδρας με το όνομα Γιάννης,

σημείωσε, μιλώντας στο Star, ότι δέχθηκε ένα μήνυμα στο κινητό του, μετά από συνάντηση με υποτιθέμενο πελάτη. Στη συνέχεια, είδε περίπου 48.000 ευρώ να εξαφανίζονται σε λίγα λεπτά, ενώ έσωσε τον λογαριασμό του, μετά από σχετική επικοινωνία που είχε με την τράπεζα.

«Ένας υποτιθέμενος πελάτης επικαλέστηκε ότι θα στείλει δύο άτομα για παροχή υπηρεσιών στο χώρο μου. Μόλις κλείσαμε την τηλεφωνική επικοινωνία, είδα στο κινητό μου ένα sms που έγραφε έμβασμα σε εξέλιξη 120 ευρώ. Πάτησα πάνω σε αυτό. Μπήκα στη τράπεζα να δω αν όντως ήρθε το έμβασμα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δήλωσε πως «μετά ήρθε ένα sms στο κινητό μου ότι έγινε επιτυχής αλλαγή iban στο λογαριασμό όψεως της εταιρείας. Πέντε λεπτά μετά ήρθε ένα μήνυμα το οποίο έλεγε το ημερήσιο όριο ανάληψης από 5.000 έφτασε στα 50.000. Ευτυχώς προλάβαμε και επικοινωνήσαμε με την τράπεζα, γιατί αν πέρναγε το 12ωρο θα έφευγαν και τα υπόλοιπα».

«Σκέψου πριν κάνεις κλικ»

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, μίλησε και ο Μανώλης Σφακιανάκης, Πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου κυβερνοασφάλειας CSI INSTITUTE.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως πλέον είναι εύκολο για τους χάκερ να αποκτήσουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε λογαριασμό, οπότε πρέπει να προσέχουν οι χρήστες που κάνουν κλικ.

«Δυστυχώς, το να πάρεις τους κωδικούς πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή γενικά σε διάφορους λογαριασμούς, πλέον έχει γίνει αρκετά εύκολο. Καθένας μπορεί να σκεφτεί κάτι ή να “ψαρέψει” όλους τους χρήστες του διαδικτύου. Για αυτό τον λόγο το σημαντικότερο και αυτό που λέμε πάντοτε “σκέψου πριν κάνεις κλικ”», είπε ο κ. Σφακιανάκης.

Σημειώνεται, ότι πριν λίγες μέρες σήμανε συναγερμός στο Google Play για την εφαρμογή 2FA Authenticator, που άδειαζε τους τραπεζικούς λογαριασμούς των χρηστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα