Τσίπρας: «Δική μου απόφαση ήταν η παραπομπή του Πολάκη, έχω ευθύνη να πάω το κόμμα μου μπροστά»

Την ευθύνη που έχει να προστατεύσει, όπως είπε το κόμμα του, προέβαλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς για την υπόθεση του Παύλου Πολάκη.

«Εγώ αποφάσισα την παραπομπή και την καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από τα καθήκοντά του στην επιτροπή διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας

στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά τις αναρτήσεις του βουλευτή Χανίων και λίγες ώρες πριν από την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος.

Το Εκτελεστικό Γραφείο δεν θα ασχοληθεί με την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή δεοντολογίας γιατί αυτή έχει ήδη αποφασιστεί.

«Το καταστατικό μου δίνει τη δυνατότητα ως πρόεδρος να παραπέμψω ένα στέλεχος αν κρίνω ότι αυτό προστατεύει τη συλλογική μας προσπάθεια. Δεν είναι όργανο δεοντολογίας ο πρόεδρος για να επιβάλλει ποινές», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς σχετικά είπε ότι ο Παύλος Πολάκης «παραπέμπεται για το ότι ανάρτησε κάποιες προγραμματικές θέσεις από τις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα με τη λειτουργία των θεσμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στη διακυβέρνηση του τόπου ούτε για να γκρεμίσει ούτε για να εκδικηθεί. Θα έρθει για να κτίσει. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει καταρρακώσει τους θεσμούς», υπογράμμισε χαρακτηριστικά

Επεσήμανε δε ότι τα όργανα είναι αυτά που θα αποφασίσουν για τον σφακιανό βουλευτή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στη διακυβέρνηση του τόπου ούτε για να γκρεμίσει ούτε για να εκδικηθεί. Θα έρθει για να δημιουργήσει. Θα έρθει για να χτίσει δομές εμπιστοσύνης, αξιοκρατίας και λογοδοσίας.

Είναι κοινή διαπίστωση ότι αυτή η κυβέρνηση έχει καταρρακώσει το κράτος δικαίου στη χώρα, έχει χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη, έχει δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο στο χώρο της ενημέρωσης.

Αυτό δεν αντιμετωπίζεται με προγραφές ούτε με λιγότερη ελευθερία πλούτου και λόγου των δημοσιογράφων. Το αντίθετο αυτό αντιμετωπίζεται με θεσμικές παρεμβάσεις που θα δίνουν τη δυνατότητα στον κάθε Σρόιτερ να ασκεί όση κριτική θέλει στον εκάστοτε πρωθυπουργό ανεξάρτητα από το τι θέλει ο ιδιοκτήτης του καναλιού στο οποίο εργάζεται

Σχόλιο για τον πρωθυπουργό

Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται. Επί ημερών του όμως η χώρα έχει διασυρθεί. Αυτή τη στιγμή το ευρωκοινοβούλιο εξετάζει το θέμα των υποκλοπών.

Ενώ έχουμε μια στιγμή που δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο, τα να γίνεται αυτή τη στιγμή η συζήτηση, με ευθύνη Πολάκη, για μια ανάρτηση που έκανε, ε αυτό δεν θα το επιτρέψω. Έχω και εγώ ευθύνη να προστατέψω και την παράταξη μου, αλλά κυρίως έχω ευθύνη να προχωρήσω μπροστά για τη νίκη στις εκλογές. Αυτή είναι η δική μου ευθύνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ανοιχτό και δημοκρατικό κόμμα στέλνει στην επιτροπή δεοντολογίας τα στελέχη του όταν έχουν διαφορετικές απόψεις από την επίσημη γραμμή.

Άλλο να έχει κανείς να έχει διαφορετική άποψη, άλλο να την εκφράζει στα όργανα και άλλο την ώρα της προεκλογικής περιόδου να θέτει δημόσια ένα άλλο σχέδιο.

Ο κύριος Μητσοτάκης ήταν αυτός που από το βήμα της βουλής αναφέρθηκε σε συναδέλφους σας ως συμμορίτες. Δεν είδα να έχετε την ίδια αντίδραση. Δεν μιλάω για εσάς προσωπικά. Ο κύριος Γεωργιάδης είχε αναφερθεί στην κυρία Τουλουπάκη, λέγοντας θα τη γδάρω και θα τη βάλω φυλακή δεν είδα να υπάρχει καμία αντίδραση από την ένωση δικαστών και εισαγγελέων. Δεν είδα να κινείται ένορκη προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που είναι ευαίσθητο σε τέτοια ζητήματα , δημοκρατικό που θα λύσει τα όποια προβλήματα παραφωνίας στη δημόσια έκφραση, μέσα από τις δημοκρατικές του διαδικασίες, να είστε σίγουρος.

#ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΠΑΥΛΟΣ_ΠΟΛΑΚΗΣ #ΣΥΡΙΖΑ #ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρας, Δική, Πολάκη,tsipras, diki, polaki