Βούτσης: Η ΝΔ πρώτα εκμεταλλεύτηκε πολιτικά το Μάτι και μετά έριξε τους τόνους

Κριτική στην κυβέρνηση για επικοινωνιακή διαχείριση των φονικών καταστροφών στην χώρα εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης απο το βήμα της Βουλής κατά την διάρκεια της Κύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει την ανάπλαση στο Μάτι.

«Σήμερα, η κυβέρνηση σαφώς έχει χαμηλώσει τους τόνους. Όμως το προηγούμενο επτάμηνο πριν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ βιώσαμε μια πρωτοφανή και απαράδεκτη στοχοποίηση»,

τόνισε αναφέροντας χαρακτηριστικά την πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

«Ποτέ δεν είχαμε ζήσει στο παρελθόν τέτοια στοχοποίηση ονομάτων. Τώρα βέβαια αυτά δεν υπάρχουν γιατί η επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ έχει πλέον αποδώσει. Το προηγούμενο επτάμηνο όμως έγινε άθλια επικοινωνιακή και πολιτική εκμετάλλευση για την διαχείριση των καταστροφών», ανέφερε.

Ο ίδιος υπερασπίστηκε το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης λέγοντας πως αμέσως μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, είχε συγκληθεί εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο, είχε συγκληθεί η Βουλή και είχε συνεπικουρήσει δίνοντας 10 εκ. ευρώ από τα αποθεματικά της για την ανακούφιση των πληγέντων.

Επίσης, παραδέχθηκε πως υπήρξαν καθυστερήσεις ή ολιγωρίες υπογραμμίζοντας όμως ότι εντέλει αποδόθηκαν πολιτικές ευθύνες για τις υπηρεσιακές αδυναμίες που σημειώθηκαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Τέλος ο πρώην πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε πως έχει γίνει ορθή διαχείριση των κονδυλίων και των χορηγιών προς τους πληγέντες από το Ταμείο αλλά θα πρέπει να διερευνηθεί αν έχουν πραγματοποιηθεί ορισμένες δημόσιες προσφορές από ιδιώτες που είχαν ανακοινωθεί το περασμένο καλοκαίρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα