Από το 2005 κατά της ονομασίας με τον όρο "Μακεδονία" ο Μητσοτάκης!

Ένα περιστατικό από το 2005, με την παραμικρή λεπτομέρεια, θυμήθηκε σήμερα, το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ταβέρνα «Νησάκι» στους Αμπελόκηπους, όπου συνέφαγε με βουλευτές και κομματικά στελέχη.

Ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε ότι εκείνη τη χρονιά είχε πάρει μέρος, μαζί με τους Σταύρο Καλαφάτη, Θόδωρο Καράογλου, που ήταν παρόντες στο τραπέζι, αλλά και τους Μαντούβαλο, Τσιάρα και Σαλμά, στο Κοινοβουλευτικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου που διεξαγόταν στην Αττάλεια της Τουρκίας. Τότε, η ομάδα της ΠΓΔΜ

είχε κατέβει στο γήπεδο ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και όλοι οι Έλληνες βουλευτές αντέδρασαν, αρνούμενοι να αγωνιστούν!

Το περιστατικό αναφέρθηκε ως χαρακτηριστικό της στάσης που κρατούσαν, από τότε, οι βουλευτές και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Πάντως, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, εξέπληξε τους παριστάμενους με το πόσες λεπτομέρειες θυμόταν από αυτό το παιχνίδι, αλλά και από την πενταήμερη παρουσία τους στην Αττάλεια, κατά τη διάρκεια της οποίας έδωσαν μόνον έναν φιλικό αγώνα με τους οικοδεσπότες Τούρκους, η ομάδα των οποίων, πάντως, αποτελούνταν από.. καλογυμνασμένους ποδοσφαιριστές! Θυμήθηκε και περιέγραψε τις προσπάθειες των βουλευτών της ΝΔ που είχαν πάρει μέρος στην ομάδα, τόσο στον επιθετικό τομέα όσο και στις προσπάθειες του… γκολκίπερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα