Με συλλαλητήριο υποδέχεται τον Αλέξη Τσίπρα το ΠΑΜΕ στην φετινή ΔΕΘ

«Θερμή» υποδοχή ετοιμάζουν στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης μέλη του ΠΑΜΕ.

Όπως αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στο ΕΚΘ θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 8 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, στο άγαλμα

Βενιζέλου στο κέντρο της πόλης.

«Με αφορμή τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ, την απροκάλυπτη προσπάθεια της κυβέρνησης να παραπλανήσει την εργατική τάξη ότι τελειώνουν τα μνημόνια όταν λένε σε όλους τους τόνους και οι εργοδότες και η ΕΕ ότι απαίτηση για να έρθει αυτή η ανάπτυξη είναι να αποδεχθούν λαϊκά στρώματα περαιτέρω καρατόμηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Συσπειρώσουμε δυνάμεις στον αντίποδα της κεντρικής πολιτικής της κυβέρνησης για να πάρουν απάντηση σε όλα τα επίπεδα», σημείωσε μέλος της Εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, Λεωνίδας Στολτίδης.

Παράλληλα, ο κ. Στολτίδης τόνισε την ανάγκη συγκέντρωσης χρημάτων για τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι σωματεία και μέλη του ΠΑΜΕ έχουν κινητοποιηθεί για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

«Παρακολουθούμε τα εκατοντάδες μέλη που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ τις τελευταίες ώρες με οργή και αγανάκτηση την τραγική κατάληξη της πυρκαγιάς στην Αττική. Η τωρινή κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο αντιπυρικής προστασίας και συνέβαλαν διαχρονικά με την πολιτική τους σε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα. Έχουμε κινητοποιήσει όλες μας τις δυνάμεις για ανταπόκριση στο μάζεμα ειδών πρώτης ανάγκης. Η ανταπόκριση ήταν άνευ προηγούμενου και θα είμαστε σε ετοιμότητα να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε άλλη πρόκληση σε αυτό το ζήτημα», σημείωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Κουρμούλης, μέλος της γραμματείας Θεσσαλονίκης ΠΑΜΕ χαρακτήρισε δραματική την κατάσταση η οποία υπάρχει αυτή τη στιγμή σε παιδεία, υγεία και κοινωνικές υπηρεσίες. «Και από πλευράς υποστελέχωσης και από πλευράς υποχρηματοδότηση έχει στην υγεία νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, εξοπλισμό και φάρμακα και αντίστοιχα στην εκπαίδευση λείπουν αίθουσες διδασκαλίας, εξοπλισμός και καθηγητές και δάσκαλοι».

Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 8 Σεπτέμβρη συμμετέχουν κι οι συνταξιούχοι. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαλονικιός «η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει», ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά τα αντίμετρα που θα δώσει η κυβέρνηση δεν θα βοηθήσουν την κατάσταση.

Τέλος, η εκπρόσωπος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ, Ελένη Μπακιρλή περιέγραψε τις ελλείψεις που υπάρχουν στην υγεία σημειώνοντας ότι ενώ θα δημιουργούνταν 239 ΤΟΜΥ μέχρι στιγμής λειτουργούν 62, ενώ όπως ανέφερε στελεχώνονται με γιατρούς που φεύγουν από τα κέντρα υγείας. «Οι συνθήκες που υπάρχουν στις προνοιακές δομές είναι τραγικές. Άνθρωποι και ποντίκια είναι μαζί».

Δείτε τα βίντεο του thestival.gr με τις δηλώσεις του κ. Στολτίδη και του κ. Κουρμούλη:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλέξη Τσίπρα, ΠΑΜΕ, ΔΕΘ,alexi tsipra, pame, deth