Ο ΙΣΘ ενημερώνει μαθητές της Θεσσαλονίκης για την αναγκαιότητα των εμβολίων

Στα σχολεία της πόλης πηγαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προκειμένου να ενημερώσει τους μαθητές για τα εμβόλια. Τα μέλη του ΙΣΘ μιλούν για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών και απαντούν σε ερωτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών.

Ενδεικτικά στο 63ο δημοτικό σχολείο (στην οδό Μοναστηρίου) τα παιδιά σήμερα πήραν το λόγο και ρώτησαν μεταξύ άλλων "γιατί δεν κάνουν όλα τα παιδιά εμβόλια;",

"γιατί οι γιατροί δεν σώζουν όλους τους ανθρώπους;", "ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης παίζει ποδόσφαιρο;" ,"γιατί δεν υπάρχει εμβόλιο για να μην πονάμε όταν χτυπάμε;" "γιατί πονάνε τα ματάκια μου όταν βλέπω βελόνα" , "γιατί κι εσείς οι μεγάλοι κάνετε εμβόλια;" , "αν δεν κάνουμε θα πάμε στο νοσοκομείο όπως ο παππούς;" κι άλλα παρόμοια κι ορισμένες φορές... αφοπλιστικά!


Τις απαντήσεις -στο συγκεκριμένο σχολείο- έδωσαν ο γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης χειρούργος οφθαλμίατρος Νίκος Νίτσας και το μέλος του ΔΣ του ΙΣΘ και παιδίατρος Νίκος Καρανταγλής. Μίλησαν με απλά λόγια -χωρίς ιατρικές ορολογίες- για την αναγκαιότητα των εμβολίων και στη σημερινή εποχή, αφού "οι παθογόνοι μικροοργανισμοί συνεχίζουν να υπάρχουν -όπως και τις περασμένες δεκαετίες- με τη διαφορά ότι τώρα αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά ΜΟΝΟ με εμβόλια!" Όπως είπε ο κ. Νίτσας "Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ανέλαβε εδώ και ένα χρόνο πρωτοβουλία ενημέρωσης για την πρόληψη και την αναγκαιότητα των εμβολίων ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” ενώ ο κ. Καρανταγλής πρόσθεσε ότι "δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα εμβόλια είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη της ιατρικής...".

Ο κ. Νίτσας ευχαρίστησε τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ανατολικής και δυτικής) Θεσσαλονίκης και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα του ΙΣΘ. Ο δε πρόεδρος του ΙΣΘ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εξέφρασε τη χαρά του, γιατί οι εκδηλώσεις του συλλόγου -τόσο σε πλατείες όσο και στις σχολικές αίθουσες- βρήκαν τόσο μεγάλη ανταπόκριση τονίζοντας ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται δίπλα σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές... όλο το χρόνο!

Keywords
Τυχαία Θέματα