Πρόεδρος Ιδιωτικών Σχολείων: Γελοίο το επιχείρημα Γαβρόγλου για τις σχολικές εκδρομές

Γελοίο χαρακτήρισε το επιχείρημα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την απόφαση κατάργησης των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Ιδιωτικών Σχολείων, Χαράλαμπος Κιραηλίδης.

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», σημείωσε χαρακτηριστικά πως είναι «γελοίο το επιχείρημα Γαβρόγλου ότι η απόφαση ελήφθη επειδή τα φτωχά παιδιά δεν μπορούν να ανταποκριθούν», ενώ διερωτήθηκε: «Στις εκδρομές που επιτρέπει το υπουργείο δεν θα υπάρχουν φτωχά

παιδιά;».

«Πρόκειται για ιδεοληπτική στόχευση. Είναι εκμετάλλευση για το πώς θα παρουσιάσει τον εαυτό του ως υπερασπιστή των φτωχών» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Όπως τόνισε, μιλώντας στο «Θέμα 104,6», «σε ένα δημοκρατικό εκπαιδευτικό σύστημα δεν χωρούν απαγορεύσεις. Σε ένα σκοταδιστικό σύστημα οι απαγορεύσεις είναι πάμπολλες και καθορίζονται από έναν άνθρωπο» και συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί το 2018 να μην ωθούμε του μαθητές να ταξιδεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο στο εξωτερικό».

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου με δήλωσή του στην εφημερίδα «Έθνος» επιμένει στο επιχειρημά του λέγοντας ότι «υπήρξαν πολλές επισημάνσεις ότι μεγάλος αριθμός παιδιών δεν μπορούσε να πάει σε τέτοιες εκδρομές στο εξωτερικό. Υπάρχουν γονείς οι οποίοι δεν μπορούν να δώσουν ακόμη και 15 ευρώ για μια επίσκεψη των παιδιών του σε ένα μουσείο εντός της χώρας. Αυτό θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Να πηγαίνουν δηλαδή σε αυτές τις εκδρομές όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές. Ο περιορισμός αυτός ισχύει μόνο για αυτή την κατηγορία των εκδρομών. Για τις υπόλοιπες δεν αλλάζει κάτι».

Keywords
Τυχαία Θέματα