Ρ. Σβίγκου: Αναμένεται η ψήφιση μέτρων για την επούλωση των πληγών της κοινωνίας

"Στην αντιπολίτευση επένδυσαν στη μείωση των συντάξεων, αλλά τελικά θα εφαρμοστεί μια σειρά θετικών μέτρων που επουλώνουν τις πληγές της κοινωνίας", διαμήνυσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου σημειώνοντας επίσης πως στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να μπει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η κα Σβίγκου στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και αναφερόμενη στον ελληνικό προϋπολογισμό αλλά και

στο ενδεχόμενο περικοπής των συντάξεων σημείωσε: "Αυτό που φάνηκε και από την αποδοχή του ελληνικού προϋπολογισμού από την Κομισιόν χωρίς να ζητηθούν παραπάνω διευκρινίσεις δείχνει ότι βρισκόμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο και ότι η περικοπή των συντάξεων, που από την αρχή είχαμε τονίσει ότι είναι ένα άχρηστο και αντιαναπτυξιακό μέτρο, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Περιμένουμε την επόμενη περίοδο να έχουμε πολύ θετικά νέα και σε αυτό το μέτωπο. Ένα μέτωπο στο οποίο είχαν επενδύσει πολλά και οι αντιπολιτευτικές δυνάμεις και ο αντιπολιτευτικός Τύπος. Εμείς επιμένουμε ότι είναι ένα μέτρο το οποίο δεν θα εφαρμοστεί, γιατί δεν χρειάζεται να εφαρμοστεί. Αντίθετα αυτό που αναμένεται την επόμενη περίοδο να γίνει είναι να ψηφιστεί ένα σύνολο θετικών μέτρων, τα οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και τα οποία δείχνουν και την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης να επουλωθούν οι πληγές της ελληνικής κοινωνίας και να μπει σε νέα τροχιά ανάπτυξης η οικονομία".

Πρόσθεσε δε πως "η έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι απλά ένα τυπικό γεγονός, αλλά είναι αρκετά ουσιαστικό και έχει συγκεκριμένες επιπτώσεις και στον τρόπο άσκησης πολιτικής, γιατί πλέον είναι η ελληνική κυβέρνηση αυτή η οποία θα αποφασίζει τα μέσα με τα οποία θα ασκεί την πολιτική της. Ακριβώς γι’ αυτό συνοδεύεται από θετικές κινήσεις και από θετικά μέτρα στήριξης των ασθενέστερων και των μεσαίων στρωμάτων".

Σε ό,τι αφορά την κυβερνητική σταθερότητα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως "πρέπει να μείνουμε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού αλλά και στο μήνυμα που βγήκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ότι κανένας δεν πρόκειται να αμφισβητήσει την κυβερνητική σταθερότητα και την κυβερνητική γραμμή" και συνέχισε λέγοντας ότι "ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα ανεχτεί καμιά διγλωσσία, ενώ και οι ΑΝ.ΕΛ. και ο πρόεδρος τους ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συνδράμει στα σχέδια της συντηρητικής παράταξης η οποία θέλει με κάθε τρόπο να επιστρέψει στην εξουσία".

"Ο πρωθυπουργός και ο κ. Καμμένος έχουν ήδη δηλώσει ότι θα συζητήσουν τα της συνεργασίας στις αρχές του Μάρτη. Αυτό είναι που έχει προκύψει και από την τελευταία συνάντηση που είχαν πριν από λίγο καιρό. Όντως υπάρχει δήλωση του προέδρου των ΑΝΕΛ ότι δεν θα συνεχίσει να συμμετέχει στην κυβέρνηση όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών, την ίδια στιγμή όμως έχει πει ότι δεν πρόκειται να συνδράμει σε σχέδια της αντιπολίτευσης ώστε να πέσει αυτή η κυβέρνηση. Άρα εγώ καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν μόνο οι πολιτικοί όροι για την συμφωνία των Πρεσπών, υπάρχουν και οι πολιτικοί και κοινοβουλευτικοί όροι για την εξάντληση της κυβερνητικής τετραετίας" πρόσθεσε επίσης η Ράνια; Σβίγκου.

Σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε πως "ο κ. Ζάεφ έχει εκλεγεί από το λαό της γειτονικής μας χώρας ώστε να εφαρμόσει μια πολιτική σταθερότητας για τα Βαλκάνια και να εξευρεθεί μια λύση με την Ελλάδα στο θέμα το ονοματολογικό. Επίσης και τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη γειτονική μας χώρα έδειξαν ποιες είναι οι προθέσεις του λαού της FYROM.. Θα σας έλεγα ότι πέρα από συσχετισμούς στο Κοινοβούλιο, πέρα από δηλώσεις ξένων αξιωματούχων, αυτό που υπάρχει πίσω από τη συμφωνία των Πρεσπών είναι η επιθυμία δύο λαών, του ελληνικού και του λαού της γειτονικής μας χώρας, να πορευτούν με ειρήνη, με φιλία, να εδραιωθούν σχέσεις συνεργασίας και συνανάπτυξης. Αυτό είναι κάτι που πολλές φορές το ξεχνούμε από τη δημόσια συζήτηση, ενώ μιλάμε για ένα πρόβλημα το οποίο ταλανίζει εδώ και πάνω από 25 χρόνια τις διμερείς μας σχέσεις".

Αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές είπε πως "τα αυτοδιοικητικά κριτήρια είναι πάντοτε αυτά που έρχονται πρώτα σε μια τέτοια συζήτηση. Θα σας έλεγα όμως ότι εάν κάποιος είναι καλός ή κακός δήμαρχος εξαρτάται και από τι πολιτικές εφαρμόζει.. Υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα, για παράδειγμα, το προσφυγικό και πώς θα αντιμετώπιζε για παράδειγμα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία ή πρόσφυγες σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Υπάρχει το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης συγκεκριμένων δομών, όπως της καθαριότητας που πολλοί δήμαρχοι έχουμε δει ότι προσφεύγουν σ’ αυτή την πρακτική παρόλο που αντιβαίνει στο συμφέρον των δημοτών. Υπάρχουν λοιπόν μια σειρά ζητημάτων τα οποία μπορεί να εφαρμόζονται στο επίπεδο της αυτοδιοίκησης, αλλά έχουν να κάνουν με μια γενικότερη θεώρηση για τα πολιτικά πράγματα..Οι κοινωνικές δομές, οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων επίσης είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Θα σας έλεγα λοιπόν ότι υπάρχουν αυτοδιοικητικοί, άντρες και γυναίκες, είτε νέοι σε ηλικία, είτε με μεγαλύτερη εμπειρία στα αυτοδιοικητικά πράγματα, που και μπορούν να εκφράσουν έναν ευρύτερο πόλο προοδευτικών δυνάμεων αλλά και να έχουν συγκεκριμένα πράγματα να πουν για τα δεδομένα και τις ανάγκες της περιοχής τους".

Keywords
Τυχαία Θέματα