''Στη Θεσσαλονίκη κάνουν μάθημα ηλεκτρονικών υπολογιστών, χωρίς... ηλεκτρονικούς υπολογιστές''

19:00 23/10/2018 - Πηγή: seleo
Την …άλλη πλευρά της Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε το Ποτάμι.

Εν όψει του Συνεδρίου, αντιπροσωπεία του Ποταμιού αποτελούμενη από τον βουλευτή Γιώργο Αμυρά, την Υπεύθυνη του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιάννα Παναγοπούλου αλλά και στελέχη του Κινήματος είδαν, άκουσαν, περπάτησαν, συνομίλησαν, κατέγραψαν μερικά από τα όσα σημαντικά συμβαίνουν στην πόλη.

Μεταξύ άλλων αναφέρονται και στα προβλήματα νυχτερινών σχολείων.

Ειδικότερα, όπως λένε στην ανακοίνωση :

''Τα σχολεία της νύχτας

Πως θα σας φαινόταν να κάνατε μάθημα ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά χωρίς ηλεκτρονικούς υπολογιστές παρά μόνο με βιβλία;

Πως θα σας φαινόταν να κάνετε μάθημα μηχανολογίας αυτοκίνητων σε όχημα κατασκευής του 1971;

Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν στα νυχτερινά σχολεία της πόλης.

Εκεί με τα ρούχα της δουλειάς κι αφού έχουν τελειώσει από εξαντλητικά 10ωρα εργασίας κάθονται στα θρανία των νυχτερινών σχολείων εκατοντάδες άνθρωποι που επιδιώκουν μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Η εικόνα αυτή είναι ξεκάθαρη κάθε βράδυ από τις 6 ως τις 10:30 το βράδυ στην οδό Μοναστηρίου, στην άκρη της Πόλης, όπου στεγάζονται το 5ο , το 12ο και το 13ο ΕΠΑΛ της πόλης.

Τα μαθήματα παρακολουθούν 350 άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες – οι περισσότεροι άνω των 40 ετών – προερχόμενοι από πολλές περιοχές πέριξ της πόλης (Διαβατά, Κουφάλια, Μαγνησία, Αγ. Αθανάσιο κ.α). Θέλουν να πάρουν το απολυτήριο. Δίνουν τον αγώνα της μάθησης ώστε να εξασφαλίσουν το απολυτήριο του λυκείου ή κάποιας τεχνικής σχολής που θα τους δώσει τη δυνατότητα να ασκήσουν το επάγγελμα που επιθυμούν.

«Έχουμε εξαιρετικούς καθηγητές, μας εμψυχώνουν και μας διδάσκουν πολλά αλλά έχουμε την αίσθηση ότι το υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα σπανίως μας θυμάται.

Θέλουμε νέες ειδικότητες που ζητάει η αγορά εργασίας. Διατροφολογία, ψυκτικούς, υπηρεσίες ασφάλειας δηλ. τα αυτονόητα για ένα νέο τεχνικό σχολείο. Θέλουμε αναβάθμιση των εργαστηρίων μας και εκπαιδευτική επάρκεια. Θέλουμε να μπει wifi, συχνότερα δρομολόγια λεωφορείων, και μία αυλή γιατί κάνουμε διάλειμμα στο πεζοδρόμιο» ήταν τα αιτήματα των μαθητών.

Η αντιπροσωπεία του Ποταμιού συνομίλησε με τους μαθητές Μιχάλη Λουίζο, Απόστολο Γερόπουλο, Γιάννη Καραγιώργη ενώ εκ μέρους των καθηγητών με τον Αλέξανδρο Σαχπεκίδη και τον υποδιευθυντή του σχολείο κ. Αμπόνη.''

Keywords
Τυχαία Θέματα