To 5% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ συνεισφέρουν τα αεροδρόμια – μέλη του ACI Europe

Χθες, στο «Συμπόσιο Οικονομικών» του ACI Europe, το Συμβούλιο δημοσίευσε μια μελέτη που τονίζει τα κοινωνικοοικονομικά οφέλη των αεροδρομίων και της αεροπορικής συνδεσιμότητας.

Επιμέλεια: Μ. Δημητρίου

Η μελέτη, που διεξήχθη από τον οίκο SEO Amsterdam Economics, τεκμηριώνει ανεξάρτητα, τη συμβολή του κλάδου των αεροδρομίων στην ευρωπαϊκή οικονομία. Επίσης, για πρώτη φορά, ποσοτικοποιεί τη θετική του σχέση με ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών στόχων που κατοχυρώνονται στους «Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης»

των Ηνωμένων Εθνών.

Τα στοιχεία είναι τα ακόλουθα: τα αεροδρόμια της Ευρώπης και η αεροπορική συνδεσιμότητα δημιουργούν 14 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και 851 δισεκατομμύρια ευρώ στο ΑΕΠ (5% του συνολικού ευρωπαϊκού ΑΕΠ) κάθε χρόνο.

Κάθε αύξηση 10% στις απευθείας αεροπορικές συνδέσεις αποφέρει αύξηση 0,5% στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ και 1,6% αύξηση στις θέσεις εργασίας.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Enrico Letta, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Jacques Delors και πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας, δήλωσε:

«Με την επισήμανση των εκτεταμένων οφελών που συνδέονται με την υποδομή των αεροδρομίων μας, η μελέτη που κυκλοφόρησε από το ACI EUROPE, μας λέει ότι χρειαζόμαστε περισσότερα για να προστατεύσουμε την Ενιαία Αεροπορική Αγορά, αλλά και για να βεβαιωθούμε ότι υποστηρίζει και επιτρέπει την “πράσινη” αναπτυξιακή μας τροχιά».

Ο Olivier Jankovec, Γενικός Διευθυντής του ACI EUROPE δήλωσε: «Η εκτενής ανάλυση και τα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν σήμερα δείχνουν ξεκάθαρα ότι αυτό που ξεχωρίζει τα αεροδρόμια και το οικοσύστημα των αερομεταφορών από τους περισσότερους άλλους τομείς, είναι η ικανότητά τους να διευκολύνουν και να υποστηρίζουν ευρύτερες οικονομικές δραστηριότητες».

Το άρθρο To 5% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ συνεισφέρουν τα αεροδρόμια – μέλη του ACI Europe εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
to-5-tou-evropaikou-aep-syneisferoun-ta-aerodromia--meli-tou-aci-europe.htm
Τυχαία Θέματα