Αυξήθηκαν κατά 22% οι ενεργοί χρήστες των υπηρεσιών mobility της Uber

Ο αριθμός των επιβατών της Uber είναι υψηλότερος σε σχέση με τα επίπεδα προ πανδημίας, με την ίδια την εταιρεία να αναμένει περαιτέρω ζήτηση για τις υπηρεσίες παράδοσης και επιβατικών μεταφορών.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο διευθύνων σύμβουλος της Uber Dara Khosrowshahi δήλωσε

ότι η εταιρεία είχε ωφεληθεί από το «άνοιγμα ξανά των πόλεων, την άνθηση των ταξιδιών και, γενικότερα, τη συνεχή μετατόπιση των καταναλωτικών δαπανών από τη λιανική στις υπηρεσίες», με τον Οκτώβριο να είναι ο ισχυρότερος μήνας σε θέμα κινητικότητας και στις συνολικές κρατήσεις της εταιρείας.

Σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές, ο Khosrowshahi είπε ότι η εταιρεία δεν είχε παρατηρήσει «ενδείξεις αδυναμίας των καταναλωτών» παρά τον υψηλό πληθωρισμό στις αγορές που δραστηριοποιείται.

«Συγκεκριμένα την Ευρώπη, με τις ευρωπαϊκές οικονομίες να πρωτοστατούν όσον αφορά τον πληθωρισμό και πάλι, δεν έχουμε παρατηρήσει καμία αδυναμία», πρόσθεσε.

Ωστόσο, η Uber προειδοποίησε για τον αντίκτυπο του ισχυρού δολαρίου, καθώς εκτιμά ότι η άνοδος του αμερικανικού νομίσματος θα έχει ως αποτέλεσμα 1,8 δισ. δολ. να “χτυπήσουν” τις κρατήσεις του δ’ τριμήνου.

Σε αντίθεση με το 2021, όταν ο Covid-19 έπληξε τα έσοδα της εταιρείας, τα έσοδα της Uber αυξήθηκαν 72% στο τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου στα 8,3 δισ. δολ.

Συνολικά, οι μηνιαίες ενεργοί χρήστες των υπηρεσιών της Uber αυξήθηκαν κατά 14% σε ετήσια βάση σε 124 εκατομμύρια, με τους πελάτες mobility να αυξάνονται κατά 22% -περιλαμβάνει ride-hailing υπηρεσίες, ποδήλατα, σκούτερ κ.ά.- και ισχυρή ανάκαμψη στα αεροπορικά ταξίδια.

Ενώ τα ταξίδια ανά ενεργό πελάτη αυξήθηκαν σε 5,3 το μήνα, η χρήση παραμένει πίσω από τα προ πανδημίας επίπεδα των 5,7 ταξιδιών.

Επίσης, οι καθαρές ζημίες μειώθηκαν κατά το ήμισυ από 2,4 δισ. δολ. πριν από ένα χρόνο σε 1,2 δισ. δολ.

The post Αυξήθηκαν κατά 22% οι ενεργοί χρήστες των υπηρεσιών mobility της Uber appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα