Απεργία σε αποθήκες της Amazon στη Γερμανία. Βρέθηκαν εργαζόμενοι θετικοί στον κορωνοϊό

Σε απεργία προχώρησαν οι εργαζόμενοι σε 6 αποθήκες της Amazon στη Γερμανία, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες ασφαλείας, αφού βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό ορισμένοι υπάλληλοι σε κέντρα logistics.

Σύμφωνα με το συνδικάτο εργαζομένων Verdi, οι κινητοποιήσεις θα διαρκέσουν τουλάχιστον 48 ώρες, έχοντας ως βασικό τους σύνθημα το μότο «Good and

healthy work», ενώ επηρεάζονται οι περιοχές Leipzig, Bad Hersfeld, Rheinberg, Werne και Koblenz.

«Έχουμε πληροφορίες ότι τουλάχιστον 30 έως 40 συνάδελφοι μολύνθηκαν», δήλωσε εκπρόσωπος του Verdi, με την Amazon να αντιτείνει ότι από τον Ιούνιο έχει επενδύσει 4 δισ. δολ. σε μέτρα για την προστασία του εργατικού δυναμικού και των πελατών της, σε παγκόσμια κλίμακα, κατά του Covid-19.

Στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά της Amazon μετά τις ΗΠΑ, ο κολοσσός του λιανεμπορίου έχει παραγγείλει -από τον Φεβρουάριο- 470 εκατομμύρια μπουκάλια απολύμανσης χεριών, 21 εκατομμύρια ζεύγη γαντιών, 19 εκατομμύρια μάσκες και άλλα εργαλεία προστασίας προσώπου και 39 εκατομμύρια κουτιά απολυμαντικών μαντηλιών, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

The post Απεργία σε αποθήκες της Amazon στη Γερμανία. Βρέθηκαν εργαζόμενοι θετικοί στον κορωνοϊό appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα